2p

Közös kazah-magyar kockázati tőkealap létrehozásáról írt alá nyilatkozatot a Széchenyi Alapok és a kazah-szingapúri kockázatitőke-befektető Steppe Capital pénteken Budapesten.

A magyar tőkealapkezelő közleménye szerint a közös tőkealap két részalapból áll majd, egy magántőke- és egy kockázati tőkealapból, amelyekből magas hozampotenciállal rendelkező nemzetközi befektetések valósulhatnak meg.

A befektetés, amelyben mindkét fél 50-50 százalékos részesedéssel bír majd, mindkét részalap esetében eléri a 10 millió amerikai dollárt. Az alapkezelést teljes egészében a Széchenyi Alapok végzi - ismertették.

A közlemény szerint a cél, hogy a mindkét gazdaság számára kiemelten fontos technológia, energetika, mezőgazdaság, valamint az élettudományok terén vonzó befektetési és társbefektetési lehetőségek kiaknázásával egyszerre teremtsenek maximális nyereséget tulajdonosaiknak és segítsék elő a két ország gazdaságának fejlődését.

A stratégiának megfelelően a kazah és a magyar gazdaságba integrálódó cégek széles körébe befektetve teremtenek szinergiákat a közép-ázsiai és közép-európai piacok között a következő nyolc évben.

Az alap befektetett összegének akár 50 százalékát Kazahsztánban, magas növekedésű, kazah kötődésű vállalatokba tervezik befektetni.

A társbefektetések lehetőséget biztosítanak a két ország leendő portfólióvállalatainak, hogy tapasztalatokat szerezzenek, és részesüljenek a kiterjedt nemzetközi befektetési együttműködésből származó integrált üzleti modell előnyeiből - áll a közleményben.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!