2018. augusztus 7. 08:58
mfor.hu

Az egyik beszállítónál akadtak komoly problémák, ami miatt az Apple csúcsterméke később készülhet el.

Az Apple új iPhone-jának gyártása késhet, mivel az egyik fő chip beszállítóját egy számítógépes vírus üzemképtelenné tette. A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) processzorokat gyárt, melyek az új iPhone X-be kerülnek beépítésre.

A vírus következtében a TSMC árbevétele 255 millió dollárral csökkenhet, mely 3 százalékos bevételkiesésnek felel meg az előzetes tervekhez képest. A TSMC azt jelentette, hogy a hétvégére már a károk 80 százalékát javították, és terv szerint hétfőre minden ismét rendben lesz. Az egyelőre kérdőjeles, hogy az Apple-re ez a hír milyen hatással lehet, de valószínűen csekély mértékű. 2018 második felében az Apple 83 millió darab iPhone eladását tervezi, míg 1,5-1,7 millió chip gyártásának késéséről van csupán szó.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.