2p

A kínai cégek erősen bedobják magukat a hazai naperőművek fejlesztésébe is és 2,5 milliárd dollár, azaz nagyjából 900 milliárd forint értékben építenek ilyen zöld erőműveket Magyarországon - írta meg a VSquare hírlevelében.

A kínai cégek nagy erőkkel jelennek meg a hazai naperőművek fejlesztésében is, 2,5 milliárd dollárt fektetnek be, azaz nagyjából 900 milliárd forint értékben építenek naperőműveket Magyarországon - írta meg a VSquare hírlevelében, amit a Telex jelentett elsőként.
A beruházásra a hírlevél forrása szerint azért van szükség, mert ezek a naperőművek elégítenék ki a Magyarországra érkező akku- és elektromosautó-gyárak áramigényét.

Jobb a dolgok mögé nézni. Naperőmű alulnézetben. Fotó: chintglobal
Jobb a dolgok mögé nézni. Naperőmű alulnézetben. Fotó: chintglobal

A Magyarországon elfogyasztott áram körülbelül 30 százalékát ma is külföldről importáljuk. Az ország áramigénye az akkugyárak miatt 15-25 százalékkal emelkedni fog, vagyis ha nem pörgetjük fel néhány éven belül az áramtermelésünket, akkor még többet kell majd importálnunk, amihez a hálózatot is fejleszteni kell.
A kormánynak több terve is van az áramtermelés növelésére. Meghosszabbítanák Paks I. üzemidejét, miközben felépítenék Paks II.-t, ez utóbbi azonban nagyon-nagyon rosszul áll. Közben nemrég legalizálták a szélerőművek építését, és évek óta nagy ütemben épülnek napelemparkok.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!