2018. szeptember 5. 09:03
mfor.hu

Vegyes eredményeket tett közzé a német vegyipari óriás, a Bayer.

A vállalat második negyedéves, egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA-ja 2,34 milliárd euró lett, szemben a várt 2,45 milliárd eurós értékkel. Az árbevétel ugyan meghaladta a várakozásokat, de az egy részvényre jutó eredmény 1,54 eurós értéke elmaradt a várt 1,64 eurótól, írta hírlevelében az Equilor. A gyógyszergyártó részleg bevétele meghaladta a Bayer saját várakozását, míg a tisztított EBITDA kismértékben elmaradt a Bayer várakozásától.

A csúcskészítmények azonban a vártnál jobb számokat mutattak, hiszen a Xareltoból származó bevétel 888 millió euró helyett 891 millió euró lett, míg az Eylea bevétele 540 millió euró tett ki a várt 509 millió euróval szemben. A befektetők számára a cég éves várakozásának módosítása lehet fajsúlyosabb, hiszen a Bayer szerint a februári várakozásnál alacsonyabb profitszámokat érhet el idén. A tisztított EBITDA mindössze néhány százalékos növekedést mutathat, az EPS pedig 5,7-5,9 euró között lehet, míg korábban a Bayer legalább tavalyi EPS szint elérését tűzte ki célul. Ez utóbbit a vállalat friss beszámolójában 6,64 euróra módosították.

A gyengébb eredményt a Bayer a Monsanto akvizíciójával magyarázza, mivel a tranzakció a vártnál később zárult le. Az árbevétel legkevesebb 39 milliárd euró lehet, amely optimistább, mint a konszenzus, és ebből több mint 5 milliárd eurót a Monsanto szállíthat. A Bayer legalább a tavalyi osztalékot, azaz 2,75 eurót tervez kifizetni a befektetőknek részvényenként.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.