2018. szeptember 5. 09:03
mfor.hu

Vegyes eredményeket tett közzé a német vegyipari óriás, a Bayer.

A vállalat második negyedéves, egyszeri hatásoktól megtisztított EBITDA-ja 2,34 milliárd euró lett, szemben a várt 2,45 milliárd eurós értékkel. Az árbevétel ugyan meghaladta a várakozásokat, de az egy részvényre jutó eredmény 1,54 eurós értéke elmaradt a várt 1,64 eurótól, írta hírlevelében az Equilor. A gyógyszergyártó részleg bevétele meghaladta a Bayer saját várakozását, míg a tisztított EBITDA kismértékben elmaradt a Bayer várakozásától.

A csúcskészítmények azonban a vártnál jobb számokat mutattak, hiszen a Xareltoból származó bevétel 888 millió euró helyett 891 millió euró lett, míg az Eylea bevétele 540 millió euró tett ki a várt 509 millió euróval szemben. A befektetők számára a cég éves várakozásának módosítása lehet fajsúlyosabb, hiszen a Bayer szerint a februári várakozásnál alacsonyabb profitszámokat érhet el idén. A tisztított EBITDA mindössze néhány százalékos növekedést mutathat, az EPS pedig 5,7-5,9 euró között lehet, míg korábban a Bayer legalább tavalyi EPS szint elérését tűzte ki célul. Ez utóbbit a vállalat friss beszámolójában 6,64 euróra módosították.

A gyengébb eredményt a Bayer a Monsanto akvizíciójával magyarázza, mivel a tranzakció a vártnál később zárult le. Az árbevétel legkevesebb 39 milliárd euró lehet, amely optimistább, mint a konszenzus, és ebből több mint 5 milliárd eurót a Monsanto szállíthat. A Bayer legalább a tavalyi osztalékot, azaz 2,75 eurót tervez kifizetni a befektetőknek részvényenként.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.