2018. szeptember 4. 09:21
mfor.hu

Szerdán változik a DAX összetétele, várhatóan kikerült az indexből a Commerzbank.

Holnap jelenti be a Deutsche Börse az indexváltozásokat. A DAX valószínűleg elbúcsúzik a Commerzbanktól, és a várakozások szerint a Wirecard érkezhet helyére, ami csak idén már több, mint 85 százalékot emelkedett, írta hírlevelében az Equilor. Az MDAX-ban nagyobb mozgás várható, hiszen az eddigi 50 helyett 60 tagú lesz, ráadásul a Deutsche Börse mostantól kezdve nem különíti el a technológiai-részvényeket, tehát ami eddig a tech-indexben volt, már megjelenhet máshol is, illetve a többi index tagjai is bekerülhetnek a TecDAX-ba.

Így például az SAP vagy az Infineon megjelenhet a TecDAXban, míg sok eddigi TecDAX papír debütál valószínűleg az MDAX-ban. A változásokat tehát holnap jelentik be, és szeptember 24.-től érvényesek az új indexek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.