<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Európai Unió Bírósága politikai döntést hozott a gyermekvédelmi törvény miatt, mondta el a mai Kormányinfón Varga Judit igazságügyi miniszter.

A miniszter szerint  a magyar törvényt nagyon erős kritika érte nemzetközi téren, „hihetetlen támadás” érte az országot. De most is úgy gondolják, hogy a gyermekeinket meg kell védeni, az EU problémája a gyermekvédelmi törvény, nem pedig a jogállamiság, véli az igazságügyi miniszter. A megvédés eszköze pedig szerinte a népszavazás lesz.

Mint arról beszámoltunk, az uniós testület ma bejelentette, hogy nem sért uniós jogot a jogállamisági mechanizmus, amely így életbe léphet. Ezzel elutasította a mechanizmus ellen Magyarország és Lengyelország által tavaly benyújtott kereseteket. A mechanizmus lehetővé teszi uniós pénzek megvonását bizonyos jogállamisági kritériumok sérülése esetén.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: az infláció az egész világon megnőtt, ezért Magyarország ármaximumot és kamatstopot vezetett be. Azt várják, hogy az infláció 2-4 százalékos sávba tér majd vissza.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, hogy tavaly nyáron a magyar kormány már megállapodott az uniós Helyreállítási Alapról - arról a magyar tervről, amelyet a magyar kormány benyújtott az elköltésére - minden részletre kiterjedően az Európai Bizottsággal, de a bizottság a gyermekvédelmi törvény elfogadása után visszalépett az egyezségtől. Szerinte csak a gyermekvédelmi törvény az oka annak is, hogy Brüsszel visszatartja a Helyreállítási Alap forrásait Magyarországtól.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.