TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Enyhítések helyett a járványügyi intézkedések szigorításának bejelentése várható a mai Kormányinfón – értesült a Magyar Nemzet kormányzati forrásból. 

A kormányközeli lap azt írja: a járványügyi szabályok enyhítése biztosan nem volt napirenden a kormány tegnapi ülésén, inkább szigorításra lehet számítani, amit a mai Kormányinfón jelentenek be. Hogy milyen intézkedések várhatóak, arról nem ír a Magyar Nemzet, de felidéznek egy pletykát, miszerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát. A hírre a szaktárca úgy reagált: a hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés. Azt már mi tesszük hozzá: ez jelentheti azt is, hogy valóban készült 200 fős létszámlimitről javaslat, de nem az Emmi berkeinben belül.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfó sajtótájékoztatón. MTI/kormany.hu/Botár Gergely Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfó sajtótájékoztatón. MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két hete jelentette be, hogy elmaradnak a tömegeket vonzó Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i tűzijáték és a légiparádé is. Azt is elmondta, hogy július végén dönt arról a kabinet, hogy augusztus 15. után meg lehet-e tartani az 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

A lap azt írja: a szigorítás azért is elengedhetetlennek tűnik, mert a koronavírus ma a harmadik leggyakoribb halálok a világban. Felidézik, hogy több országban is újra szigorításokat vezettek be, és nem felejtik el megemlíteni, hogy a koronavírus ösztönzi a migrációt is - ennek a kulturális események rendezéséhez vajmi kevés köze lehet, viszont utalhat vele a lap a határellenőrzés szigorítására is.

A 10:30-ra meghirdetett Kormányinfóról szerkesztőségünk is élőben tudósít.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.