<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy friss rendelet szerint a koronavírus elleni védőoltást orvostanhallgatók is beadhatják. Ugyanakkor a megfelelő szakmai háttér elvárás, így nem kell aggódni a vakcinát felvevőknek.

Módosították a járvány elleni védekezést elősegítő egyes intézkedésekről szóló kormányrendeletet. Ebben némi könnyítést adtak a vakcinák minél gyorsabb felvétele érdekében. Míg eddig végzett orvos adhatta be a védőoltást, addig a rendelet alapján már orvostanhallgató is megteheti ezt. A jogszabály ugyanakkor előírja, hogy ezt csak olyan személy teheti meg, aki az orvostudományi képzés első tíz félévét eredményesen teljesítette. (A hatodéves hallgatók kirendeléséről egyébként már augusztusban született egy rendelet.)

Oltás a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával (Fotó: MTI/Vajda János)Oltás a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinával (Fotó: MTI/Vajda János)

hirdetés

A rendeletben arról is intézkednek, hogy ha valaki védőoltás beadása céljából történő regisztráció során elektronikus elérhetőséget nem adott meg vagy nem regisztrált, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő a tájékoztatás céljából az érintett személlyel történő elektronikus kapcsolatfelvétel elősegítése érdekében adatot igényelhet az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvény szerinti Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartásban szereplő tárhellyel rendelkező érintett személy elektronikus levelezési címére vonatkozóan a KÜNY adatkezelőjétől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.