2018. augusztus 6. 08:36
mfor.hu

Az utóbbi időszak esése után ismét emelkedés volt, ám a szakértők nem számítanak tartós fellendülésre.

Az olajár emelkedni kezdett hétfő reggel a kitermelés enyhe csökkenésének hatására. A legfontosabb oka a szaúdi kitermelés csökkenése volt, ahol nagyjából napi 200 ezer hordóval esett vissza a termelés, míg az amerikai kutak száma visszaesett, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az ottani kitermelők közül sokan szenvednek az emelkedő költségek és az olajár nyár eleji magasabb szintekről való visszaesése miatt.

Szaúd-Arábia kitermelése valószínűleg azért csökkent, mert nem találtak vevőt az teljes eladott mennyiségre, azonban jó hír, hogy újra megnyitották az egyik legfontosabb tanker-útvonalat, amin korábban a jemeni lázadók támadásai miatt szüneteltették a szállítást. A kereskedelmi háborúnak azonban árcsökkentő hatása van, a befektetők ugyanis annak kereslet-csökkentő hatásától tartanak.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!