2018. augusztus 6. 08:36
mfor.hu

Az utóbbi időszak esése után ismét emelkedés volt, ám a szakértők nem számítanak tartós fellendülésre.

Az olajár emelkedni kezdett hétfő reggel a kitermelés enyhe csökkenésének hatására. A legfontosabb oka a szaúdi kitermelés csökkenése volt, ahol nagyjából napi 200 ezer hordóval esett vissza a termelés, míg az amerikai kutak száma visszaesett, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az ottani kitermelők közül sokan szenvednek az emelkedő költségek és az olajár nyár eleji magasabb szintekről való visszaesése miatt.

Szaúd-Arábia kitermelése valószínűleg azért csökkent, mert nem találtak vevőt az teljes eladott mennyiségre, azonban jó hír, hogy újra megnyitották az egyik legfontosabb tanker-útvonalat, amin korábban a jemeni lázadók támadásai miatt szüneteltették a szállítást. A kereskedelmi háborúnak azonban árcsökkentő hatása van, a befektetők ugyanis annak kereslet-csökkentő hatásától tartanak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.