2018. február 21. 15:45
mfor.hu

Kínos ügy történt az egyik japán kriptovaluta kereskedelmi platformon. Egy hiba miatt, néhányan nulla dollár ellenében jutottak kriptopénzekhez.

Újabb ügy borzolja a kriptoeszközökbe fektetők idegeit, a Zaif nevű platformon ugyanis egy hiba miatt néhányan fizetés nélkül jutottak hozzá ilyen pénzekhez. A CNBC beszámolója szerint a Bitcoin és más hasonló pénzek kereskedelmével foglalkozó vállalat hét tranzakciót azonosított, amikor ellentételezés nélkül, vagyis nulla dollárért tudtak kriptopénzt vásárolni a felhasználók. Az ugyanakkor nem derült ki, hogy milyen eszközök kereskedésénél jelentkezett a hiba. A Zaif szerint hat esetben a tranzakciót vissza tudták vonni, a hetedik esetről viszont semmit nem közöltek.

A mostani eset azért is kaphat nagy visszhangot, mert a közelmúltban egy másik súlyos ügy is megrázta a szektort. Egy másik japán platformon, a Coincheck rendszerén keresztül ugyanis fél milliárd dollár értékű kriptovalutát loptak el. A japán befektetők az egyik legaktívabbak ebben a szegmensben, ráadásul ellentétben Kínával vagy Dél-Koreával semmiféle korlátozás nincs érvényben a kriptovaluták kereskedelmére. Az ilyen hibák azonban könnyen elbizonytalaníthatják a Bitcoint és társait vásárló embereket, ami az árfolyamok érzékeny visszaesését eredményezheti.

mfor.hu