2p

A Tesla vezére a mai elemzői konferencián meglehetősen vitriolosan viselkedett, amit a piac úgy tűnik keményen büntet.

A Tesla forgalma ugyan meghaladta a várakozásokat, ám így is történetének legnagyobb negyedéves veszteségét könyvelhette el az elektromos autókat gyártó vállalat. A Tesla soha nem látott mértékben égette a készpénz tartalékait, ami ismét felvetette a vállalat finanszírozhatóságát. Az eredményeket kommentáló cikkre a cég vezére, Elon Musk a Twitteren nem éppen szokásosan reagált, amit sokan még betudtak vagány stílusának.

Azt viszont már senki nem tudta megmagyarázni, hogy a nagy befektetési bankok elemzői, illetve az üzleti média legfontosabb reprezentánsainak tartott sajtóbeszélgetésen miért viselkedett olyan alpárian. A cégvezető ugyanis előbb a vállalat pénzügyi vezetőjét hozta kellemetlen helyzetbe, amikor félbeszakította a beosztottját, aki egy kérdésre próbált válaszolni, és már-már kioktató stílusban javította ki. Ezt követően Musk számos adatot kevert össze, így a heti és napi termelés kapcsán beszélt többek között félre.

Ennél is kínosabb volt azonban, amikor RBC Capital Markets elemzője, Joseph Spak megkérdezte, hogy mi újság a vállalat új népautónak szánt termékével, a Model 3-mal, amelynek a tavaly nyári bemutatkozása óta folyamatosan gondok vannak a termelésével, és arra lett volna kíváncsi a kérdező, hogy a csúszások miatt mennyien mondták vissza az előrendelésüket. Az egyébként teljesen releváns felvetésre Elon Musk annyit reagált, hogy unalmas kérdés, kérem a következőt.

A piac úgy tűnik alaposan megbünteti a hebehurgyán viselkedő cégvezetőt, a Tesla részvények ugyanis várhatóan komoly, 7 százalékos mínusszal kezdik majd a csütörtöki kereskedést. Ez a részvényesek mellett érzékenyen érintheti majd Muskot is, aki egyik jelentős tulajdonosként 780 millió dollárt bukik az áresés folytán.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!