2018. június 19. 19:36
mfor.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség először a Twitter-oldalán tette közzé a szövetségi kapitány leváltásáról szóló hírt. 

Továbbra is a 2020-as Eb-döntőbe jutás a magyar férfi válogatott legfontosabb célkitűzése. A Nemzetek Ligájában már tétmérkőzéseken kell kialakítani annak a csapatnak a gerincét, amely képes lesz a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni. Az új kapitány feladata változatlanul egy versenyképes csapat kialakítása új, fiatal játékosok beépítésével - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján a szövetségi kapitány leváltásáról szóló közleményben. 

Az MLSZ szerint a Leekens által irányított csapat nem volt eredményes, és játékban sem mutatott fejlődést.  Sem a fiatalítás, sem a játékstílus kialakítása nem haladt az előzetesen elvárt ütemben. Ezek alapján az MLSZ elnöksége megállapodott Georges Leekens-szel szerződése felbontásáról. Helyére  2020 nyaráig, a Budapest Honvéddal tavaly bajnoki címet szerző Marco Rossi érkezik a válogatott élére.

Marco Rossi Marco Rossi

Az olasz edző többször bizonyította, hogy a csapatépítés, közösségteremtés szakembere, képes a fiatal tehetséges játékosok beépítésére, a tapasztaltabb labdarúgók motiválására. A tavalyi bajnoki siker mellett korábban (2013-ban) bronzérmet szerzett a kispesti együttessel, és ezt az eredményt idén a szlovákiai DAC együttesével is megismételte. Marco Rossi edzői felfogása, az MLSZ elnökségének megítélése alapján, jól illeszkedik a magyar labdarúgás lehetőségeihez, ami alkalmassá teszi arra, hogy a magyar válogatott keretét hatékonyabb futballra vezérelje, és 2018-2019-ben elvégezze a 2020-ban ütőképes együttes kialakításának feladatát.