3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az új politikai erő feltűnése okozta volna? A “kormányközeli” vagy NER-es társaságok a tőzsdén rosszul teljesítettek az utóbbi pár hónapban. Ráadásul valószínű, hogy két kiemelt dátumnak nagy szerepe van ebben. De beszéljenek a grafikonok!

Egyes hazai tőzsdei cégek egyértelműen vagy túlnyomó részben, mások esetleg csak részben vagy áttételesen, közvetve köthetők a Magyarországot 14 éve kormányzó párthoz és annak úgynevezett Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez (NER). Ezért ezek árfolyam alakulása akár politikai üzenetet is hordozhat a kisbefektetői hangulaton keresztül, és fordítva, a politika befolyásolhatja a NER-cégek árfolyamalakulását.

Erre jó példa lehet ez az év, Magyar Péter üstökösszerű feltűnése a politikai színpadon az év elején és tavasszal. Az árfolyamok alapján úgy tűnik, hogy valóban befolyásolhatta ez az esemény egyes cégek árfolyamát.

A BUMIX index, a 4iG és az Opus árfolyama az idén. Forrás: Tradingview.com.
A BUMIX index, a 4iG és az Opus árfolyama az idén. Forrás: Tradingview.com.

Az egyik fordulat a grafikonokon nagy valószínűséggel a Magyar Péter-féle április 6-ai nagy tömegtüntetéshez köthető, amely után világossá vált, hogy ez az új politikai erő valóban komoly kihívója lehet a kormányzó pártnak. Megint mások február elejét emlegetik fontos fordulatként, február 11-ével a fókuszban, amikor Magyar Péter egy fontos interjút adott.

További részletek a szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Privátbankár.hu cikkében »»»».

A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. Az mfor.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek az mfor.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az mfor.hu felelősséget nem vállal. A Menedzsment Fórum Kft, mint az mfor.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Menedzsment Fórum Kft. (mfor.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!