2018. március 20. 09:19
mfor.hu

Egy friss elemzés szerint az iPhone-ok értékesítésének növekedési üteme egyre inkább akadozik.

A Nomura Instinet elemzője szerint kevesebb iPhone fogyhat, mint azt korábban várták. Az Instinet a szeptemberben lezáródó 2018-as pénzügyi évben már "csak" 221 millió darabos iPhone értékesítéssel számol, míg a Factset konszenzusa 223 millió darabot mutat, számolt be hírlevelében az Equilor. Mind a két adat ugyanakkor magasabb, mint az Apple előző üzleti évében látott 217 millió darabos forgalom.

A csökkentést a felsőkategóriás készülékek piacán látott turbulenciával indokolta, emellett a mobiltelefon vásárlók - különösen Kínában - egyre kevésbé tolerálják az emelkedő készülékárakat és inkább a jó minőségű, középkategóriás telefonok mellett teszik le a voksukat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.