1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Most épp az időjárás segít abban, hogy kevesebb áramot fogyasszunk - így a gázért sincs tolongás.

Ismét csökken az európai földgáz ára. A holland tőzsdén az irányadó TTF földgáz jegyzése 34,6 eurón állt kilowattóránként péntek délelőtt, ami 2,3 százalékkal alacsonyabb a csütörtöki záróértéknél. A szakértők szerint a csökkenés hátterében tulajdonképpen az időjárás áll: enhyült a kontinensen a korábbi forróság, így kevésbé pörögnek a légkondik, kisebb az áramigény, így alacsonyabb kereslet jelentkezik a földgázüzemű erőművek részéről.

Ahogy grafikonunkon látszik, az európai piacokon továbbra is bőven a háború előtti árakon lehet most beszerezni a földgázt - ami jó hír, mert már tart a következő téli időszakra a betárolás:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!