<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Számos tétel keretében a Központi Maradványelszámolási Alapból, a Gazdaság-újraindítási programok előirányzatból, és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartaléka előirányzatból sokmilliárd forintot csoportosítottak át egy friss kormányrendelet szerint.

A Magyar Közlöny legújabb számában megjelent határozat szerint számos tétel keretében csoportosítottak át kisebb-nagyobb összegeket a Központi Maradványelszámolási Alapból, a Gazdaság-újraindítási programok előirányzatból, és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartaléka előirányzatból.

Ezek közül a legnagyobb, tétel keretében Szociális célú nem állami humánszolgáltatások támogatása jogcímcsoport részére legfeljebb 34 000 000 000 forint összeggel történő túllépését engedélyezték.

Említésre méltó tételnek számít a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetője számára engedélyezett, a határátkelőhelyeken átlépő tehergépjárművek és vasúti szerelvények gyorsabb és eredményesebb átvizsgálásának fejlesztéséhez szükséges közúti és vasúti röntgenberendezések beszerzése érdekében közel 9 milliárdos kötelezettségvállalás is, amelyet egyébként 2022–2023. évek mint a költségvetési évet követő évek előirányzatai terhére hagytak jóvá.

De más egyebek mellett olyan tétellel is találkozhatunk a jogszabályban, mint az a 40 000 000 forint egyszeri átcsoportosítás, amelyet Paks II. Atomerőmű Zrt. tőkeemelése jogcímcsoport terhére rendeltek el.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.