2018. március 27. 14:01
mfor.hu

Ismét jelentősen csökkent a Bitcoin árfolyama, miután a Twitteren sem lehet majd kriptovalutákat hirdetni.

Úgy tűnik egyre inkább visszaszorulnak a kriptopénzek, nem elég, hogy a szabályozó hatóságok keményebben fellépnének, de a hirdetési lehetőségek is folyamatosan szűkülnek. Ezúttal a Twitter jelentette be, hogy betiltják a kriptovalutákat és az azok kereskedelmét biztosító platformok reklámjait.

A most bejelentett korlátozás azért is fájó, mert a nagy forgalmat biztosító felületek közül az utolsók egyike volt a Twitter. Korábban ugyanis mind a Google, mind pedig a Facebook meglépte ezt.

A Twitter tiltása miatt a legismertebb kriptovaluta, a Bitcoin lejtőre került, és újra 8000 dollár alá került az árfolyama. A Bitcoin így a tavaly év végi 13 ezer dolláros szintjétől immár több, mint 40 százalékkal marad el. Ráadásul a befektetők korábbi nagy lelkesedése is elillant, így viszonylag kicsi az esély arra, hogy rövidtávon a kriptoeszköz elérje az év elején elért árfolyamot.

A Twitter lépésére egyébként kisebb mértékben esett a Bitcoin, mint korábban más hasonló tiltásokra. Januárban például a Facebook korlátozására 12 százalékkal zuhant egy nap alatt a kurzus, és a Google március elejei lépésére is kétszámjegyű esést láthattunk.