2018. június 6. 10:03
mfor.hu

A várakozásokkal ellentétben nem változott a DAX indexkosár.

Tegnap közzétette a Deutsche Börse a DAX index negyedéves felülvizsgálatának eredményeit, a várakozásokkal szemben nem történt módosítás az indexben. A Bloomberg tegnapi riportja alapján a Wirecard és a ProSiebenSat.1 is esélyes lett volna az indextagságra, míg a Beiersdorf és a Merck távozott volna.

A közepes kapitalizációjú vállalatokat tömörítő MDAX-ban történt változás: a Delivery Hero,a Scout24 és a Puma is bekerül, míg a STADA, a Krones és az Alstria kikerül az indexből. A TechDAX indexbe bekerül a Siemens márciusban tőzsdére vitt egészségügyi részlege, a Healthinners. Az indexátsúlyozásokra június 15-én a zárószakaszban kerül sor.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.