2p

Ahogy előrevítettük néhány hete, a Velencei tónál lesz az új állami kajak-kenu központ.

A kormány mintegy 161 millió forintot különített el a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia központjának megépítésére a Velencei tónál - derül ki a Magyar Közlönyben most nyilvánosságra került határozatból.

Az új létesítmény az ingatlannyilvántartás szerinti, Sukoró külterület 019/1, 019/16 és 019/17 helyrajzi számú, valamint Velence belterület 4514,4515 és 4516 helyrajzi számú ingatlanokon (a továbbiakban együtt: Ingatlanok) épül fel. Vagyis pont azon a területen, ahol annak idején a kaszinóvárost szerették volna felépíteni izraeli beruházók és ahogyan azt néhány hete megírtuk, amikor a lehetséges helyszinekről ingatlanszakmai érveket hoztunk fel.

A kormányhatározat értelmében az idei munkákra 68 580 000 forintot biztosítanak. A vagyon kezelője a Nemzeti Sportközpontok lesz, a vagyonkezelői jogok átszállnak a gárdonyi székhelyű Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságtól. Előírja továbbá a dokumentum, hogy az év végéig dolgozzák ki a későbbi üzemetetési modellt.

A kormány gyakorlatilag visszavonult a nyáron attól a tervétől, hogy a budapesti Hajógyári sziget északi végén építsék meg ezt a központot. Amióta kitudódott a terv, heves társadalmi tiltakozás volt, végül a kormány más helyszínt keresett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!