2018. október 18. 09:03
mfor.hu

Felfüggesztik az Opus Global és a Konzum részvényeivel való kereskedést.

Felfüggeszti az Opus Global Nyrt. részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) csütörtökön a kereskedés kezdetétől a lezárás szakasz végéig.

A BÉT csütörtöki közleménye szerint a kibocsátó szerdán azt közölte, hogy részvényeinek árfolyamát egy csütörtöki tájékoztatása várhatóan jelentős mértékben befolyásolja. Az Opus Global ezért kérelmezte értékpapír-kereskedésének felfüggesztését - írták.

Az Opus Global Mészáros Lőrinc játszótere: a felcsúti nagytőkés saját neve alatt 23 százalékos tulajdonos a cégben, a Konzum Management Kft.-n keresztül 15 százalékos tulajdonhányadban van benne, a Konzum PE Magántőkealap 12 százalékban tulajdonos, Mészáros Status Capital Befektetési Zrt.-je pedig 8 százalékot birtokol.

Elképzelhető, hogy a mostani kereskedés-felfüggesztés újabb bevásárlást jelez, de az is lehet, hogy Mészárosék ezúttal is csak átrendezik a cégportfóliójukat.

Frissítés: A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. részvényeinek kereskedését is felfüggesztették. A BÉT csütörtöki közleménye szerint a kibocsátók szerdán közölték, hogy részvényeik árfolyamát egy csütörtöki tájékoztatása várhatóan jelentős mértékben befolyásolja, ezért tették meg ezt a lépést.

(via MTI)