2019. május 15. 15:08

Egyedül indult egy közbeszerzésen, mégsem sikerült nyernie, a cég ajánlatát érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő, MÁV Zrt.

A MÁV Zrt. még február elején írt ki közbeszerzési eljárást a Keleti pályaudvar külsőtéri elemeinek felújítása tárgyában, melyre az érdeklődők február végéig nyújthatták be ajánlatukat. Az eljárás eredménye azonban csak most jelent meg a közbeszerzési hatóság oldalán, mely szerint eredménytelenül zárult a felhívás.

Bár mostanság egyre több közbeszerzés zárul eredménytelenül, azokkal ellentétben itt nem a rendelkezésre álló forrás hiánya jelentette a problémát. Az indoklás szerint egészen bagatell ok állhat az eredménytelenség mögött.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A feladatra egyetlen cég pályázott, mégpedig Mészáros Lőrinc egyik vasútépítéssel is foglalkozó érdekeltsége, az R-Kord Kft. Az adott ajánlat értéke a dokumentumokból ugyan nem derül ki, de a hivatkozott törvényi paragrafus alapján a cég nem felelt meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést.

Az R-Kord esetében a nem megfelelőséget, mint indokot minden bizonnyal kizárhatjuk. Nem egy vasútépítési munkát tudnak referenciaként felmutatni, ráadásul a MÁV-val is többször szerződtek korábban ilyen jellegű munkákra. Az alkalmassági minimumkövetelmények ráadásul egyáltalán nem is tűnnek teljesíthetetlennek az R-Kord vonatkozásában. A kiírás szerint minimum 150 milliós bevételt kell felmutatni hasonló munkákból, az elmúlt 5 évből a közbeszerzés tárgyával egyező referenciát is fel kell mutatnia, és legalább 1 megfelelő végzettségű szakember szükségét is előírta a MÁV.

Ebből kiindulva tehát nagyobb esély mutatkozik arra, hogy az R-Kord némi rutintalanságot mutatva a követelményeknek való megfelelését nem igazolta megfelelően.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!