<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Egyedül indult egy közbeszerzésen, mégsem sikerült nyernie, a cég ajánlatát érvénytelennek minősítette az ajánlatkérő, MÁV Zrt.

A MÁV Zrt. még február elején írt ki közbeszerzési eljárást a Keleti pályaudvar külsőtéri elemeinek felújítása tárgyában, melyre az érdeklődők február végéig nyújthatták be ajánlatukat. Az eljárás eredménye azonban csak most jelent meg a közbeszerzési hatóság oldalán, mely szerint eredménytelenül zárult a felhívás.

Bár mostanság egyre több közbeszerzés zárul eredménytelenül, azokkal ellentétben itt nem a rendelkezésre álló forrás hiánya jelentette a problémát. Az indoklás szerint egészen bagatell ok állhat az eredménytelenség mögött.

Fotó: MTIFotó: MTI

A feladatra egyetlen cég pályázott, mégpedig Mészáros Lőrinc egyik vasútépítéssel is foglalkozó érdekeltsége, az R-Kord Kft. Az adott ajánlat értéke a dokumentumokból ugyan nem derül ki, de a hivatkozott törvényi paragrafus alapján a cég nem felelt meg a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmassági követelményeknek, vagy nem igazolta megfelelően a követelményeknek való megfelelést.

Az R-Kord esetében a nem megfelelőséget, mint indokot minden bizonnyal kizárhatjuk. Nem egy vasútépítési munkát tudnak referenciaként felmutatni, ráadásul a MÁV-val is többször szerződtek korábban ilyen jellegű munkákra. Az alkalmassági minimumkövetelmények ráadásul egyáltalán nem is tűnnek teljesíthetetlennek az R-Kord vonatkozásában. A kiírás szerint minimum 150 milliós bevételt kell felmutatni hasonló munkákból, az elmúlt 5 évből a közbeszerzés tárgyával egyező referenciát is fel kell mutatnia, és legalább 1 megfelelő végzettségű szakember szükségét is előírta a MÁV.

Ebből kiindulva tehát nagyobb esély mutatkozik arra, hogy az R-Kord némi rutintalanságot mutatva a követelményeknek való megfelelését nem igazolta megfelelően.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.