Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Az Orbán-kormány már eddig is számos életpálya-modellt vezetett be a közszférában, ám nem mindenki került sorra eddig.

A "közszolgálati dolgozók megbecsülése érdekében" a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, elindított több életpálya-modellt, és igyekezett több területen is rendezni a béreket. Érintettek voltak már a pedagógusok, az egészségügy és szociális területen dolgozók, a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók és a NAV-osok is.

Igaz, ezek nem mindenkinél jelentkeztek egyformán; emlékezhetünk az emelés után mindössze pár forinttal, vagy egyáltalán nem emelkedő bérekről szóló hírekre. Azonban hiába a kormányzati törekvés, mégis voltak olyanok, akik eddig kimaradtak a szórásból, ám nekik sem kell aggódniuk - legalábbis a konvergencia programban foglaltak alapján.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A 2019-22. évi államháztartási folyamatokat taglaló részben ugyanis szerepel egy félmondat, mely alapján gyaníthatjuk, a kormány, minden egyes közszférában dolgozó bérét szeretné megemelni a jövőben.

"A pedagógus, a rendvédelmi valamint a többi, eddig elindult életpálya-modell folytatódásán, valamint a jelentős egészségügyi béremelésen túl a költségvetési pálya azzal is kalkulál, hogy 2019-től azoknál az állami tisztviselőknél is megtörténik a béremelés, akiknél még nem került sor minderre" - olvasható a dokumentumban.

Hogy pontosan milyen formában és mértékben történhet meg mindez, az leghamarabb a jövő évi költségvetés benyújtásakor derülhet ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.