<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Az Orbán-kormány már eddig is számos életpálya-modellt vezetett be a közszférában, ám nem mindenki került sorra eddig.

A "közszolgálati dolgozók megbecsülése érdekében" a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, elindított több életpálya-modellt, és igyekezett több területen is rendezni a béreket. Érintettek voltak már a pedagógusok, az egészségügy és szociális területen dolgozók, a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók és a NAV-osok is.

Igaz, ezek nem mindenkinél jelentkeztek egyformán; emlékezhetünk az emelés után mindössze pár forinttal, vagy egyáltalán nem emelkedő bérekről szóló hírekre. Azonban hiába a kormányzati törekvés, mégis voltak olyanok, akik eddig kimaradtak a szórásból, ám nekik sem kell aggódniuk - legalábbis a konvergencia programban foglaltak alapján.

Fotó: MTIFotó: MTI

A 2019-22. évi államháztartási folyamatokat taglaló részben ugyanis szerepel egy félmondat, mely alapján gyaníthatjuk, a kormány, minden egyes közszférában dolgozó bérét szeretné megemelni a jövőben.

"A pedagógus, a rendvédelmi valamint a többi, eddig elindult életpálya-modell folytatódásán, valamint a jelentős egészségügyi béremelésen túl a költségvetési pálya azzal is kalkulál, hogy 2019-től azoknál az állami tisztviselőknél is megtörténik a béremelés, akiknél még nem került sor minderre" - olvasható a dokumentumban.

Hogy pontosan milyen formában és mértékben történhet meg mindez, az leghamarabb a jövő évi költségvetés benyújtásakor derülhet ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.