2018. május 3. 13:31

Az Orbán-kormány már eddig is számos életpálya-modellt vezetett be a közszférában, ám nem mindenki került sorra eddig.

A "közszolgálati dolgozók megbecsülése érdekében" a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, elindított több életpálya-modellt, és igyekezett több területen is rendezni a béreket. Érintettek voltak már a pedagógusok, az egészségügy és szociális területen dolgozók, a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók és a NAV-osok is.

Igaz, ezek nem mindenkinél jelentkeztek egyformán; emlékezhetünk az emelés után mindössze pár forinttal, vagy egyáltalán nem emelkedő bérekről szóló hírekre. Azonban hiába a kormányzati törekvés, mégis voltak olyanok, akik eddig kimaradtak a szórásból, ám nekik sem kell aggódniuk - legalábbis a konvergencia programban foglaltak alapján.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A 2019-22. évi államháztartási folyamatokat taglaló részben ugyanis szerepel egy félmondat, mely alapján gyaníthatjuk, a kormány, minden egyes közszférában dolgozó bérét szeretné megemelni a jövőben.

"A pedagógus, a rendvédelmi valamint a többi, eddig elindult életpálya-modell folytatódásán, valamint a jelentős egészségügyi béremelésen túl a költségvetési pálya azzal is kalkulál, hogy 2019-től azoknál az állami tisztviselőknél is megtörténik a béremelés, akiknél még nem került sor minderre" - olvasható a dokumentumban.

Hogy pontosan milyen formában és mértékben történhet meg mindez, az leghamarabb a jövő évi költségvetés benyújtásakor derülhet ki.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.