2p

Az Orbán-kormány már eddig is számos életpálya-modellt vezetett be a közszférában, ám nem mindenki került sorra eddig.

A "közszolgálati dolgozók megbecsülése érdekében" a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, elindított több életpálya-modellt, és igyekezett több területen is rendezni a béreket. Érintettek voltak már a pedagógusok, az egészségügy és szociális területen dolgozók, a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók és a NAV-osok is.

Igaz, ezek nem mindenkinél jelentkeztek egyformán; emlékezhetünk az emelés után mindössze pár forinttal, vagy egyáltalán nem emelkedő bérekről szóló hírekre. Azonban hiába a kormányzati törekvés, mégis voltak olyanok, akik eddig kimaradtak a szórásból, ám nekik sem kell aggódniuk - legalábbis a konvergencia programban foglaltak alapján.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A 2019-22. évi államháztartási folyamatokat taglaló részben ugyanis szerepel egy félmondat, mely alapján gyaníthatjuk, a kormány, minden egyes közszférában dolgozó bérét szeretné megemelni a jövőben.

"A pedagógus, a rendvédelmi valamint a többi, eddig elindult életpálya-modell folytatódásán, valamint a jelentős egészségügyi béremelésen túl a költségvetési pálya azzal is kalkulál, hogy 2019-től azoknál az állami tisztviselőknél is megtörténik a béremelés, akiknél még nem került sor minderre" - olvasható a dokumentumban.

Hogy pontosan milyen formában és mértékben történhet meg mindez, az leghamarabb a jövő évi költségvetés benyújtásakor derülhet ki.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!