TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az Orbán-kormány már eddig is számos életpálya-modellt vezetett be a közszférában, ám nem mindenki került sorra eddig.

A "közszolgálati dolgozók megbecsülése érdekében" a kormány az elmúlt években számos intézkedést hozott, elindított több életpálya-modellt, és igyekezett több területen is rendezni a béreket. Érintettek voltak már a pedagógusok, az egészségügy és szociális területen dolgozók, a rendvédelemben és honvédelemben dolgozók és a NAV-osok is.

Igaz, ezek nem mindenkinél jelentkeztek egyformán; emlékezhetünk az emelés után mindössze pár forinttal, vagy egyáltalán nem emelkedő bérekről szóló hírekre. Azonban hiába a kormányzati törekvés, mégis voltak olyanok, akik eddig kimaradtak a szórásból, ám nekik sem kell aggódniuk - legalábbis a konvergencia programban foglaltak alapján.

Fotó: MTI Fotó: MTI

A 2019-22. évi államháztartási folyamatokat taglaló részben ugyanis szerepel egy félmondat, mely alapján gyaníthatjuk, a kormány, minden egyes közszférában dolgozó bérét szeretné megemelni a jövőben.

"A pedagógus, a rendvédelmi valamint a többi, eddig elindult életpálya-modell folytatódásán, valamint a jelentős egészségügyi béremelésen túl a költségvetési pálya azzal is kalkulál, hogy 2019-től azoknál az állami tisztviselőknél is megtörténik a béremelés, akiknél még nem került sor minderre" - olvasható a dokumentumban.

Hogy pontosan milyen formában és mértékben történhet meg mindez, az leghamarabb a jövő évi költségvetés benyújtásakor derülhet ki.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.