2p

Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 826,85 pontos, 1,64 százalékos emelkedéssel, 51 376,25 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 12,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy továbbra is pozitív maradt a befektetők hangulata a tőzsdéken, ami a kedvező amerikai inflációs adatoknak köszönhető.

Miután a fogyasztói árak emelkedése az Amerikai Egyesült Államokban a vártnál kisebb lett, a befektetők alacsonyabb kamatpályára számítanak, mindez pedig az európai és ezen belül a magyarországi piacokon is éreztette hatását - fejtette ki. Az elemző a vezető részvények közül a Richtert emelte ki, amelynek árfolyama 3,25 százalékkal 8730 forintra erősödött, a részvények forgalma 4,2 milliárd forintot ért el.

Jól ment a Mol részvény. MTI/Kovács Tamás
Jól ment a Mol részvény. MTI/Kovács Tamás

A Mol 1,52 százalékkal 3072 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 1,17 százalékkal 12 090 forintra nőtt, forgalmuk 5,4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,36 százalékkal 415 forintra csökkent, forgalma 77,20 millió forint volt.

A BUMIX 3657,67 ponton zárt szerdán, ez 5,17 pontos, 0,14 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!