2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az amerikai betétbiztosító már a problémás bankok listájára tette.

Több mint 7 százalékot esett tegnap a Deutsche Bank részvénye arra a hírre, hogy az FDIC (amerikai betétbiztosító) felvette a problémás bankok listájára a Deutsche amerikai leányvállalatát. Ezen a listán olyan bankok szerepelnek, akiknél fokozott kockázatok vannak, és csőd sem kizárt, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

A bank úgy nyilatkozott, hogy a tőkeerő biztos, és átalakítások vannak az amerikai részlegen, ezért nőtt meg átmenetileg a bizonytalanság, de ez egy kontrollált folyamat. A befektetők attól tartanak, hogy amennyiben nem sikerült megoldani a banki problémákat, így a hatóság átveheti az irányítást és eladhatja azt.

Nem csak a hatóságoknak van egyébként baja a bank működésével, pénteken reggel tette közzé az S&P Global Ratings, hogy rontotta a pénzintézet besorolását. Az eddigi A- osztályzat helyett BBB+-t kapott. Ez egyébként még befektetésre ajánlott kategória. Az S&P közleményében azt vetette fel, hogy a bank átszervezése kihívásokkal jár. A DB a közelmúltban menesztette korábbi vezetőjét, az új igazgatónak pedig gatyába kellene rázni a súlyos helyzetben lévő bankot. Ennek érdekében széleskörű átszervezést jelentettek be, amely többek között 7000 munkahely megszűnésével jár.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!