<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Európa vezető, intelligens automatizálási és robotikai kiállításán ma a Mobile Industrial Robots MiR bemutatta legújabb innovációját, a MiR500 robotot. A robot emelőkapacitása 500 kg, és akár 7,2 km/h sebességgel képes raklapokat automatikusan összegyűjteni, szállítani és leadni. Az ipari logisztika mostantól a teljes gyártási láncban, a raktártól az áruk kiszállításáig optimalizálható a rugalmas MiR robotok teljes flottájával, mind a nehéz, mind pedig a könnyű cikkek szállítása esetében.

„A MiR500 segítségével megőrizzük a bevált, hatékony technológiát és biztonságot, amelyek révén az autonóm mobil robotok vezető nemzetközi szállítójává váltunk. A MiR500 fejlesztése meglévő és potenciális ügyfeleink igényei alapján történt, akik tesztelték robotjainkat, most pedig hatalmas lehetőséget látnak a nehéz cikkek és EUR-raklapok belső szállításának automatizálásában. A MiR500 robottal új mércét állítunk fel az autonóm mobil robotok vállalati felhasználási területeit illetően.” – magyarázza Thomas Visti, a Mobile Industrial Robots vezérigazgatója.

Biztonságosan és hatékonyan mozgatja a raklapokat és a nehéz cikkeket
A többi MiR robothoz hasonlóan a MiR500 biztonságosan mozog az emberek és a tárgyak között. A MiR500 robot a MiR fejlett technológiájával és kifinomult szoftverével minden akadályt 360°-os szögben lát, így önállóan navigál és megtalálja a leghatékonyabb útvonalat a célhoz – akár dinamikus körülmények között is, ahol emberek és járművek vannak mozgásban.

Az együttműködő mobil robot tervezésének köszönhetően a TÜV tanúsítványhoz szükséges összes szigorú biztonsági szabványnak megfelel. A technológia alapvetően a MiR100™ és a MiR200 robotokéval azonos, amely világszerte optimalizálja a gyártási folyamatokat a világ néhány legnagyobb nemzetközi vállalatánál. A különbség méretében, emelőkapacitásában és a az alkalmazási területekben rejlik. „A MiR500 egy rendkívül robusztus robot, amelynek kivitele erősebb többi robotunkénál, ezáltal ipari környezetekhez tökéletes. Ezen kívül a MiR100 és a MiR200 alapelveit is beépítettük, ahol a rugalmasságra és a felhasználóbarát jellegre összpontosítunk. Ez azt jelenti, hogy a MiR500 előzetes tapasztalat nélkül programozható. A top modulok ugyanakkor egyszerűen fejleszthetők és cserélhetők, így a robot különféle szállítási célokra használható. Például raklapemelővel, szállítószalaggal vagy robotkarral szerelhető fel.” – nyilatkozta Thomas Visti.

A MiR500 egy normál EUR-raklappal azonos méretű. A MiR várakozásai szerint a legtöbb értékesített MiR500 robotot ipari raklapszállításra és raktárakban fogják használni világszerte. A raklapszállítás különleges tervezésű MiR raklapemelőkkel és vázakkal történik a stabil kezelés és szállítás érdekében. A MiR500 nagy sebessége minden vállalatnál egyszerűsíti a raklapszállítást, felszabadítja az alkalmazottakat, akik ez által értékesebb tevékenységeket végezhetnek. 

Thomas Visti, a MIR vezérigazgatójaThomas Visti, a MIR vezérigazgatója


Rohamosan fejlődő piac
A Nemzetközi Robotikai Szövetség szerint a mobil robotok piaca várhatóan robbanásszerűen bővül a közeljövőben.

„Az ipar új utakat keres a gyártás optimalizálására és a versenyképesség erősítésére. A belső szállítás az automatizálás utolsó hiányzó láncszeme. Együttműködő mobil robotjainkkal tökéletesen időzítettünk.” – mondja Thomas Visti.

A MiR 2015 és 2016 között ötszörösére növelte a robotok értékesítését. A forgalom megháromszorozódva 77,5 millió dán koronára nőtt 2016 és 2017 között. A vállalat várakozásai szerint a forgalom a tavalyi évhez képest legalább a kétszeresére nő 2018-ban. A MiR 2018-ban várhatóan 65-ről körülbelül 120-ra növeli alkalmazottainak létszámát.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.