2018. augusztus 1. 08:31
mfor.hu

Az elemzőket is meglepte, hogy az Apple úgy tudta túlszárnyalni a várakozásokat, hogy a prognosztizáltnál kevesebb iPhone-t adott el.

Az Apple messze túlteljesítette az elemzői várakozásokat. A cupertinoi tech-cég ugyan félmillióval kevesebb iPhone-t adott el, mint ahogy azt várták (41,3 millió darabot), ám az átlag eladási ár 724 dollár volt, ami jócskán felülmúlta az előzetes becsléseket. Ennek oka, hogy a vásárlók leginkább a 999 dolláros alapáron elérhető iPhone X-et keresik. A vállalat bevétele 53,3 milliárd dollár lett, ami egy milliárddal magasabb a vártnál és a profit 2,34 dollár lett részvényenként, szemben a 2,18 dolláros konszenzussal. A cég szolgáltatási bevételei 9,5 milliárd dollárt tettek ki, ami szintén jobb, mint az előzetesen várt adat, és 27%-kal magasabb a tavalyinál.

Az Apple következő negyedéves előrejelzése 60-62 milliárd dolláros bevételt vár, ami magasabb mint amire az elemzők számítottak, de nem egyértelmű, hogy az új iPhone korai bejelentése vagy a vártnál jobb eladási adatok okozta a növelést. Tim Cook vezérigazgató optimistán nyilatkozott a szolgáltatásokról, állítása szerint az Apple Music már 50 millió felhasználóval rendelkezik (beleértve az ingyenes próbaidőszakban járókat is). A kínai bevételek közel húsz százalékkal nőttek. Az Apple árfolyama 4%-kal emelkedett a zárás utáni kereskedésben.