2018. március 6. 12:07
mfor.hu

Az AXA megszerezte egyik riválisát, az XL nevű biztosítót.

Hivatalosan is bejelentésre került, az AXA 15,3 milliárd dollárért megvette az XL Group biztosítót. A vételár részvényenként 57,6 dollár, az ügylettel pedig jelentősen bővül az AXA nem-életbiztosítási szegmense, hiszen a csoportszintű eredmény 50 százalékát adhatja ez az ágazat a korábbi 39 százalékkal szemben. Az AXA-t követő elemzők azonban óvatosabban fogalmaztak az ügylettel kapcsolatban.

A Bankhaus Lampe szerint a vételár túl magasnak tűnik, még úgy is, ha a jövőben szinergiákat figyelembe veszik. A UBS szerint az XL akvirálása nem feltétlen illik az AXA ázsiai bővítési stratégiájába, hiszen az XL elsősorban Amerikában meghatározó szereplő.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.