3p

A magyar sportfogadók eddig a portugál Cristiano Ronaldo gólkirályi címére tették fel a legtöbb tétet a németországi labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán, pedig a Szerencsejáték Zrt. oddsai alapján a francia Kylian Mbappé a legesélyesebb.

Ezt Horváth Zoltán sportfogadási vezető árulta el a cég pénteki sajtóbeszélgetésén. A szakember hozzátette: az eddig még gól nélküli Ronaldót alaposan "túlfogadták" a magyar tippelők, hiszen a nyereményszorzók alapján náluk Mbappé után az angol Harry Kane, majd a német Jamal Musiala következik a sorban.

Nincs ilyen eltérés az oddsok és feltett tétek között abban, hogy melyik két válogatott játssza majd a németországi kontinenstorna döntőjét. Itt sorrendben a német-angol, a spanyol-angol és a francia-angol párosítások tűnnek a legvalószínűbbnek.

Szoboszlai Dominik a Skócia-Magyarország mérkőzés előtt – ez most nem jött össze
Szoboszlai Dominik a Skócia-Magyarország mérkőzés előtt – ez most nem jött össze
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Horváth Zoltán elmondta, az Európa-bajnokság alatt minden korábbi rekordot megdöntött a fogadási láz a Tippmixen és a tippmixpro.hu-n, a szelvényszámok ugyanis több mint tíz százalékkal emelkedtek az Eb előtti időszakhoz képest.

Elárulta azt is, hogy a hazai játékosok eléggé elfogultak voltak a magyar válogatottal szemben, hiszen miközben a torna kezdetéig Marco Rossi együttese a bukmékeri irodáknál a végső győzelmet illetően a 14-15. helyen szerepelt a mezőnyben, addig a fogadási összegek alapján a Szerencsejáték Zrt. játékain a második-harmadik helyen állt, és a teljes tét mintegy húsz százaléka érkezett be a magyarok Eb-aranyérmére.

A magyar fogadók egyébként átlagban 500-1000 forinttal játszanak, ez az összeg azonban az Európa-bajnokság idején a 2,5-szeresére emelkedik.

A hazai szerencsejátékosok körében a csoportküzdelmek alatt a négy legnépszerűbb meccs közül hármon érdekeltek voltak Szoboszlai Dominikék.

Pénzben a legtöbb fogadás a német-magyar találkozóra érkezett be, a második helyre az osztrák-francia, a harmadikra a magyar-svájci, míg a negyedikre a skót-magyar mérkőzés került. Utóbbinál a fogadók 60 százaléka bízott a magyar győzelemben és könyvelhetett el nyereményt.

A tippmixpro.hu tavaly októberi megújulásával a nemzeti lottótársaság lényegesen kiszélesítette a tippelési lehetőségeket, így egy Eb-mérkőzésre nagyjából 900 fogadási eseményt kínál. Horváth Zoltán szerint egyre népszerűbb a tippmixelők körében a játékosok egyéni teljesítményére - például a gólok, a kapura lövések, vagy kapusok esetében a védések számára - vonatkozó fogadások. A németek ellen például a tippelők 88 százaléka találta el, hogy 3,5 fölött lesz a kiosztott büntetőlapok száma.

Kiemelkedő nyereményekben ezúttal sincs hiány. Egy kecskeméti tippmix játékos például négyes kötésben eltalálta a magyar csapat Skócia elleni győzelmét, valamint a német-svájci döntetlent, és további két végkimenetelt remekül megtippelve 48 ezres téttel közel 6 millió forintot nyert.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!