2018. augusztus 20. 18:18
MTI

Több mint 100 dollárral csökkentették a Tesla-részvények célárát.

Három hónapja legalacsonyabb szinten indított az elektromos autókat gyártó Tesla részvényára hétfőn a New York-i tőzsdén, miután a JPMorgan Chase 308 dollárról 195 dollárra csökkentette a Tesla-részvények célárát.

A JPMorgan a lépést azzal indokolta, hogy nem látja biztosítottnak a cég tőzsdei kivezetéséhez szükséges forrást. 

A Tesla 285 dolláron indított, de másfél óra alatt jórészt ledolgozta a veszteségét, és 17 óra körül már 303,41 dolláron állt, 0,70 százalékkal alacsonyabban a pénteki záróárnál. 

Elon Musk, a Tesla elnök-vezérigazgatója egy hete kedden beszélt arról, hogy a szaúdi szuverén vagyonalap (PIF) kész részt venni befektetéssel a cég részvényeinek tőzsdei kivásárlásában. 

Elon Musk augusztus 7-ei Twitter-üzenetében jelentette be először szándékát a Tesla részvényeinek tőzsdei kivezetéséről 420 dolláros kivásárlási árfolyamon. Akkor a Tesla célárát a JPMorgan 198 dollárról 308 dollárra emelte. 

Az elmúlt napokban azonban egyre több kétely merült fel a Musk által jelzett befektetés kapcsán. A Reuters az ügyet jól ismerő források alapján azt közölte, hogy a szaúdi szuverén vagyonalap  inkább a Tesla riválisába, a Lucid Motors cégbe fektetne. 

A szaúdi szuverén vagyonalap 230 milliárd dolláros befektetést kezel, ennek 65 százalékát szaúdi vállalatokban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.