2019. február 5. 15:58
mfor.hu

Tarlós István nem adta meg az engedélyt a szervezőknek.

A főpolgármester nem adta meg az engedélyt arra, hogy idén is a belvárosban kerüljön megrendezésre a Red Bull Air Race - derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből. Mint írják:

" A budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembevételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a Főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre".

Fotó: MTI Fotó: MTI

Tarlós a szervezőknek javasolta megvizsgálni a Duna-kanyar vagy valamelyik nagyobb magyarországi tó környékét.

A versenyt főként a lezárások és zajszennyezés miatt kritizálta a lakosság, aminek nyomán tavaly nyáron Tarlós kijelentette: amíg ő a főpolgármester, addig nem lesz több Air Race a belvárosban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.