2018. május 3. 09:52
mfor.hu

A várakozásoknak megfelelően döntött az amerikai jegybank, következő ülésen viszont szinte biztosan emelni fogják a kamatokat.

A várakozásoknak megfelelően nem változott az amerikai kamatszint a Fed tegnap esti döntése nyomán. A megjelenő közleményben a korábbiaknál optimistábban fogalmaztak, nem szerepelt a rövid távú kockázatokra utaló bekezdés, így várhatóan a következő, június 13-án esedékes kamatdöntő ülésen 25 bázispontos szigorításról fognak határozni, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A bizottság véleménye szerint az inflációs cél középtávon teljesül, és a folyamatokkal összhangban van a kamatszint fokozatos emelése. A jegybank további, deklarált céljai a teljes foglalkoztatottság tartós fenntartása, illetve a gazdasági növekedés támogatása. Az idei évben még 2 kamatemelésre számítunk, így év végére 2,25% lenne a kamatsáv felső széle. A dollár a döntést követően gyengült, majd erősödésnek indult, így az euró-dollár árfolyama továbbra is a lélektanilag fontos, 1,20-as szint alatt mozog.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.