2018. május 3. 09:52
mfor.hu

A várakozásoknak megfelelően döntött az amerikai jegybank, következő ülésen viszont szinte biztosan emelni fogják a kamatokat.

A várakozásoknak megfelelően nem változott az amerikai kamatszint a Fed tegnap esti döntése nyomán. A megjelenő közleményben a korábbiaknál optimistábban fogalmaztak, nem szerepelt a rövid távú kockázatokra utaló bekezdés, így várhatóan a következő, június 13-án esedékes kamatdöntő ülésen 25 bázispontos szigorításról fognak határozni, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A bizottság véleménye szerint az inflációs cél középtávon teljesül, és a folyamatokkal összhangban van a kamatszint fokozatos emelése. A jegybank további, deklarált céljai a teljes foglalkoztatottság tartós fenntartása, illetve a gazdasági növekedés támogatása. Az idei évben még 2 kamatemelésre számítunk, így év végére 2,25% lenne a kamatsáv felső széle. A dollár a döntést követően gyengült, majd erősödésnek indult, így az euró-dollár árfolyama továbbra is a lélektanilag fontos, 1,20-as szint alatt mozog.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés