<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A várakozásoknak megfelelően döntött az amerikai jegybank, következő ülésen viszont szinte biztosan emelni fogják a kamatokat.

A várakozásoknak megfelelően nem változott az amerikai kamatszint a Fed tegnap esti döntése nyomán. A megjelenő közleményben a korábbiaknál optimistábban fogalmaztak, nem szerepelt a rövid távú kockázatokra utaló bekezdés, így várhatóan a következő, június 13-án esedékes kamatdöntő ülésen 25 bázispontos szigorításról fognak határozni, olvasható az Equilor reggeli hírlevelében.

A bizottság véleménye szerint az inflációs cél középtávon teljesül, és a folyamatokkal összhangban van a kamatszint fokozatos emelése. A jegybank további, deklarált céljai a teljes foglalkoztatottság tartós fenntartása, illetve a gazdasági növekedés támogatása. Az idei évben még 2 kamatemelésre számítunk, így év végére 2,25% lenne a kamatsáv felső széle. A dollár a döntést követően gyengült, majd erősödésnek indult, így az euró-dollár árfolyama továbbra is a lélektanilag fontos, 1,20-as szint alatt mozog.