<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Krystsina Tsimanouskaya fehérorosz futónő szándékosan lemaradt a hazájába induló gépről Tokióban és vélhetően Ausztriában vagy Németországban akar majd menedékjogot kérni - jelentette vasárnap délután a Reuters hírügynökség.

Akarata ellenére a tokiói repülőtérre vitték a sprintert, miután bírálta edzőjit. Eredetileg a 200 méteres síkfutásban kellett volna versenyeznie hétfőn. Azt írta a Reuters tudósítójának egy Telegram-üzenetben, hogy nem fog hazatérni és hogy a japán rendőrség számára elegendő biztonságot nyújt.

Érdekes fejlemény a fehérorosz sportoló ügye a tokiói olimpián (fotó: JOB)Érdekes fejlemény a fehérorosz sportoló ügye a tokiói olimpián (fotó: JOB)

A Fehérorosz Olimpiai Bizottság azzal indokolta a sportoló visszaléptetését, hogy az orvosok "érzelmi és pszihikai állapota miatt" nem tanácsolták a versenyzést. A japán rendőrség elismerte, hogy a körükben van a sportoló.

A politikai okok miatt bebörtönzött vagy mellőzött sportolók érdekeiért fellépő Fehérorosz Sportszolidaritási Alapítvány szerint a sprinter azt tervezi, hogy hétfőn Németország vagy Ausztria képviseleténél politikai menedékjogot kér. Az alapítvány által a Telegramon közzé tett videoban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közbelépését is kérte az ügyben. A NOB a fehérorosz tagszervezettől a helyzet tisztázását kérte.  

A 24 éves Tsimanouskaya szerint egyszerűen berontottak a szobájába, majd kötelezték, hogy azonnal pakolja össze a holmijait. Szerinte azért vonták meg tőle a versenyzés jogát, mert az Instagram oldalán edzői felelőtlenségéről és nemtörődömségéről posztolt. Megjegyezte: egyes csapattársai nem teljesítették maradéktalanul a dopping teszteket és ő ezt nyilvánosan szóvá tette.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.