2020. március 12. 14:53
mfor.hu

A szerdai beszakadás után nem tudott korrigálni a Wall Street, sőt, a reggeli pesszimista várakozásoknál is erősebb veszteséggel indult a kereskedés.

Nehéz a pánikon kívül más jelzőt találni arra, ami jelenleg az amerikai tőzsdén folyik, hiszen a szerdai 5 százalék feletti esés még nagyobb fokozatra kapcsolt, és a nyitás után pár perccel már közel 8 százalékos veszteséget mutattak az irányadó indexek. A Dow Jones mutatója 1700 ponttal szakadt, míg és az S&P 500-as értéke is közel 200 ponttal került lentebb. A nagy esés miatt a kereskedés negyed órára fel is függesztették.

A német Dax és a francia CAC40 fél 3-kor közel 10 százalékos zuhanásban volt. A magyar piacon sem jobb a helyzet, hiszen a BUX is hasonló, 10 százalékot veszített. A nagyobb forgalmú magyar papírok közül az OTP közel 14 százalékot veszített az értékéből.

Az európai tőzsdék előzetesen nagyobb gazdasági segítséget vártak az EKB-tól, a 2 órakor bejelentett intézkedéscsomag némileg csalódást okozott.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.