<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Már 236 ezer gyereknek van babakötvénye, 107 milliárd forint kamatozik a számlákon - 25 százalékkal több, mint egy éve. Az éves befizetés után állami támogatás is jár - december 31-ig van idő utalni.

Már 107 milliárd forint van babakötvényben

Már 236 ezer gyermeknek van babakötvénye, ami az egyik legjobb magyar befektetés - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Az MTI-nek nyilatkozva elmondta: a családtagok és az állam befizetései révén 107 milliárd forintnál is nagyobb összeg kamatozik már a gyermekeknek babakötvényben, ami 25 százalékot meghaladó növekedés a tavaly év végi mintegy 80 milliárd forintos állományhoz képest. A babakötvényhez szükséges számlanyitást már online, ügyfélkapun keresztül is megtehetik a szülők vagy a hozzátartozók. Idén már minden negyedik számlanyitás online történt.

Szabó Szilvia kajakozó babakötvényt vásárol 2014-ben. MTI Fotó: Mohai BalázsSzabó Szilvia kajakozó babakötvényt vásárol 2014-ben. MTI Fotó: Mohai Balázs

A maximális támogatáshoz évi 60 ezret kell befizetni

A babakötvény esetében évente a befizetések után tíz százalékos, maximum hatezer forint éves állami támogatás jár.  Emellett a kötvény kiemelkedően magas hozamot biztosít, kamata az előző évi infláció plusz három százalék, az idén 6,4 százalék - húzta alá Tállai András. 

Fontos, hogy az éves befizetés után járó állami támogatáshoz azonban a befizetésnek december 31-ig meg kell érkeznie a babakötvényhez tartozó Start számlára.

Tállai András elmondta: a családtagok havi ötezer forintos befizetése esetén egy idei születésű gyermek a kötvényből több mint 2,2 millió forintot kaphat a 18. születésnapját követően.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.