2p

A magyar ingatlanfejlesztő cég – amely ugyanakkor az MKB Bank és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit is megszerezte – megvásárolta a Promenada Targu Mures bevásárlóközpontot a francia AEW Europe csoporttól. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra.

A mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, 2007-ben épült létesítmény olyan nemzetközi márkáknak ad otthont, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.

A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu
A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE vagy a Dohány utcai Focus Point, 14 vidéki bevásárlóközpont – mint a Corvin Plaza, a Duna Plaza, a Győr Plaza, a Miskolc Plaza,a székesfehérvári Alba Plaza és a nyíregyházi Nyír Plaza –, szállodák, köztük a Gellért Hotel, s számtalan raktárépület és iparterület. Ugyanakkor az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel a lakossági ingatlanpiacon is jelen van.

Az ingatlanfejlesztés mellett a Jellinek Dániel vezérigazgató többségi tulajdonában lévő Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2014-2015-ös szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt. Az idén pedig – mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt – az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló, több mint 200 milliárd forintot kitevő hitelezői követeléseit.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!