TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A magyar ingatlanfejlesztő cég – amely ugyanakkor az MKB Bank és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit is megszerezte – megvásárolta a Promenada Targu Mures bevásárlóközpontot a francia AEW Europe csoporttól. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra.

A mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, 2007-ben épült létesítmény olyan nemzetközi márkáknak ad otthont, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.

A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE vagy a Dohány utcai Focus Point, 14 vidéki bevásárlóközpont – mint a Corvin Plaza, a Duna Plaza, a Győr Plaza, a Miskolc Plaza,a székesfehérvári Alba Plaza és a nyíregyházi Nyír Plaza –, szállodák, köztük a Gellért Hotel, s számtalan raktárépület és iparterület. Ugyanakkor az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel a lakossági ingatlanpiacon is jelen van.

Az ingatlanfejlesztés mellett a Jellinek Dániel vezérigazgató többségi tulajdonában lévő Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2014-2015-ös szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt. Az idén pedig – mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt – az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló, több mint 200 milliárd forintot kitevő hitelezői követeléseit.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.