2019. szeptember 19. 16:33
mfor.hu

A magyar ingatlanfejlesztő cég – amely ugyanakkor az MKB Bank és az Országos Betétbiztosítási Alap rossz követeléseit is megszerezte – megvásárolta a Promenada Targu Mures bevásárlóközpontot a francia AEW Europe csoporttól. Hogy mennyiért, azt nem hozták nyilvánosságra.

A mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű, 2007-ben épült létesítmény olyan nemzetközi márkáknak ad otthont, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.

A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu A Promenada Tirgu Mures. Fotó: thermocontrol.hu

Az Indotek Group ingatlanportfóliójába tartozik – egyebek mellett – több mint 20 irodaház, például az EMKE vagy a Dohány utcai Focus Point, 14 vidéki bevásárlóközpont – mint a Corvin Plaza, a Duna Plaza, a Győr Plaza, a Miskolc Plaza,a székesfehérvári Alba Plaza és a nyíregyházi Nyír Plaza –, szállodák, köztük a Gellért Hotel, s számtalan raktárépület és iparterület. Ugyanakkor az Indotek Group több saját fejlesztésű lakóparkprojekttel a lakossági ingatlanpiacon is jelen van.

Az ingatlanfejlesztés mellett a Jellinek Dániel vezérigazgató többségi tulajdonában lévő Indotek-csoport vásárolta meg például tavaly az MKB Bank 2014-2015-ös szanálásakor átvett, döntően nem teljesítő kereskedelmi ingatlanhitelezésből származó követeléseket, illetve ingatlanállományt. Az idén pedig – mint arról az Mfor.hu elsőként beszámolt – az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) 11 hazai hitelintézet felszámolási eljárásában fennálló, több mint 200 milliárd forintot kitevő hitelezői követeléseit.

 

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.