1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Április óta nem látott csúcsokról csökken a gáz ára pénteken.

Az elmúlt napokban rövid időre 40 euró fölött is járt a földgáz megawattóránkénti ára a holland tőzsdén - az irányadó TTF jegyzése szerdán érte el ezt a szintet, április után először. Hollandiai és norvégiai termelőktől is érkeztek olyan jelzések, amelyek a kínálat szűkülését jelezték előre, de (első hallásra) furcsa módon a kontinenst sújtó hőhullám is a gázár emelkedésének irányába hatott: a légkondícionálók felpörgése magas energiaigénnyel jár, így az erőművek részéről magasabb kereslet jelentkezett a földgázra.

Szerda óta viszont újra csökken a gázár: a jegyzés rövid ideig 32 euró alatt is járt, a tegnapi záróértékhez képest ez 5 százalékos csökkenést jelent.

Kapcsolódó hír, hogy pénteken a magyar gáztárolók telítettségéről is friss adat érkezett: április óta folyik a felkészülés a következő fűtési időszakra, a tárolókban már most elegendő gáz van akár a teljes fűtési szezon lakossági igényeinek kielégítésére is. Erről az mfor.hu írt bővebben >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!