TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
MTI

A járvány miatt jelentősen csökkentek az árfolyamok.

A szaúdi szuverén vagyonalap (PIF) az elmúlt egy hétben 1 milliárd dollárért vásárolt négy európai olajtársaság részvényeiből, amelyeknek az árfolyama jelentősen csökkent az utóbbi időszakban.

Az erről beszámoló The Wall Street Journal című lap azt írta, hogy a szaúdi vagyonalap az Equinor ASA, a Royal Dutch Shell Plc, a Total SA  és az Eni SpA részvényeiből vásárolt az április 6-ával záródott héten. A lap által megkérdezett szakértők szerint a PIF tovább folytatja az európai olajtárságok részvényeinek a felvásárlását.

Megfigyelők szerint a szaúdi vagyonalap lépése azt jelenti, hogy változtatott eddigi stratégiáján, aminek az volt a célja, hogy támogassa a szaúdi trónörökös Vízió 2030 elnevezésű tervét, amely a kőolajtól túlságosan függő gazdaság átalakítását irányozza elő.

A lapnak nyilatkozó szakértők azt mondták, hogy a norvég Equinor részvényeiből egészen biztosan 200 millió dollár értékben vásárolt a PIF. A 14,5 millió Equinor-részvénnyel a PIF a norvég vállalat 12. legnagyobb részvényesévé vált.

A másik három ágazati cég kapcsán konkrét összegek nem ismeretesek, de négyük esetében a részvényfelvásárlás összege elérte az 1 milliárd dollárt.

Az év eleje óta a Shell árfolyama 35 százalékkal esett, a Total, az Eni és az Equinor jegyzése pedig 31, 33, illetve 23 százalékkal csökkent.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.