TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
MTI

8116,8 milliárd forintra emelkedett április végére a háztartások betétállománya, és 9,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget - ismerteti a csütörtöki Világgazdaság a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikáira hivatkozva.

A lakossági - vagyis az önálló vállalkozók betétei nélkül számolt - állomány 7797,8 milliárd forintot ért el a negyedik hónapban, ez éves alapon 8,5 százalékos emelkedés.A lakossági betétek mennyiségének emelkedése a látra szóló és a folyószámlabetét-állomány megugrásának köszönhető: a lekötetlen pénzek volumene ugyanis 17,4 százalékkal, 5222,2 milliárd forintra emelkedett egy év alatt. Ezzel szemben a korábban az eszközosztály legnagyobb részét adó, éven belüli időtávra lekötött betétek állománya 11,8 százalékkal, 1599,1 milliárd forintra zsugorodott az áprilisig számolt 12 hónapban, és 14,1 százalékkal, 75,1 milliárd forintra csökkent az egy és két év közötti időtartamra lekötött pénz mennyisége is - olvasható a gazdasági napilapban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.