TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Soha nem estek még pontértékben olyan mértékben a vezető amerikai tőzsdeindexek, mint a hétfői kereskedésben. A mutatók ráadásul százalékosan is a legnagyobb zuhanások egyikét szenvedték el.

Óriási pánik jellemezte hétfőn az amerikai tőzsdéket, a befektetők bármi áron szabadulni próbáltak a részvényeiktől. Jellemző, hogy a nyitás után az esés mértéke meghaladta a tolerancia szintet, így 10 percnyi kereskedést követően negyedórás szünetet rendetek el. Ez azonban csak időlegesen nyugtatta meg a kedélyeket, a nap során összességében lefele tartottak az indexek.

A zárásra jött a fekete leves, hiszen a napi mélypont környékén fejezték be a kereskedést a mutatók. Jelentős gyengülést a szakértők azzal magyarázták, hogy a befektetők egyre jobban tartanak a koronavírus rohamos terjedésének gazdasági hatásaitól, amit tetézett hétfőn az olajárak beszakadása miatti befektetői pánik.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 2013,76 ponttal, 7,79 százalékkal, 23 851,02 pontra zuhant. Az S&P 500-as mutató 225,81 ponttal, 7,6 százalékkal gyengült, és 2746,56 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 624,94 pontot, 7,29 százalékot vesztett értékéből, és 7950,68 ponton zárt.

A mostani zuhanás pontértékben minden idők legnagyobb csökkenése volt, igaz százalékosan messze van az rekordtól A 1929-es gazdasági válság idején ugyanis volt olyan nap, amikor 22 százalékkal zuhant a mutató értéke, akkoriban egyébként több olyan nap is volt, amely megrengette a piacokat. Az utóbbi évtizedekben az 1987-es karchról érdemes megemlékezni, amikor az index legnagyobb esése 9 százalékos volt, a legutóbbi, 2008-as válság során a legnagyobb napi esés a mostanihoz hasonló mértékű, 7,87 százalékos volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.