TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Az elmúlt 24 órában újabb 10 százalékot veszített értékéből a kriptoeszköz, így vészesen közelít a 3000 dolláros szinthez.

Továbbra is komoly nyomás alatt vannak a kriptovaluták, amit igen markánsan jelez a Bitcoin szakadása. A virtuális pénz  csütörtökön délelőtt került lejtőre, majd az esés az ázsiai kereskedés alatt - számunkra az éjszakai órákban - is folytatódott.

A gyengülés hátterében több tényező is állhat a szakértők szerint, így például a tőkepiacokon tapasztalható általános borulátás a Bitcoint is lefele húzza. Emellett egyre több befektető látja mind kockázatosabbnak a kriptoeszközöket, és válik meg az ilyen kitettségétől.

A Bitcoin mélyrepülésében egyesek szerint az is közrejátszhat, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) várhatóan nem hagyja jóvá a kriptodevizán alapuló kereskedési termék (ETF) piacra kerülését. Ez sokak szerint segíthetett volna abban, hogy az elismertség felé lépést tegyen az eszköz, és a befektetők szélesebb köre kereskedjen vele, mai megtámaszthatta volna az árfolyamát.

A Bitcoin mellett a második és harmadik legnagyobb kapitalizációjú kriptoeszköz, a Ripple (XRP) és az Ethereum is 10 százalék feletti mértékben zuhant. Mint a CNBC-nek nyilatkozó szakértő, Kapron Zennon jelezte, nem sok jel utal arra, hogy a negatív trend megforduljon, a általában is elmondható, hogy ezek az eszközök piacán a medve lett az úr. Szerinte a befektetők hangulata időről-időre változik, ez pedig erős kilengéseket eredményezhet, ahogy azt most is láthatjuk.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.