2018. december 7. 12:41
mfor.hu

Az elmúlt 24 órában újabb 10 százalékot veszített értékéből a kriptoeszköz, így vészesen közelít a 3000 dolláros szinthez.

Továbbra is komoly nyomás alatt vannak a kriptovaluták, amit igen markánsan jelez a Bitcoin szakadása. A virtuális pénz  csütörtökön délelőtt került lejtőre, majd az esés az ázsiai kereskedés alatt - számunkra az éjszakai órákban - is folytatódott.

A gyengülés hátterében több tényező is állhat a szakértők szerint, így például a tőkepiacokon tapasztalható általános borulátás a Bitcoint is lefele húzza. Emellett egyre több befektető látja mind kockázatosabbnak a kriptoeszközöket, és válik meg az ilyen kitettségétől.

A Bitcoin mélyrepülésében egyesek szerint az is közrejátszhat, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) várhatóan nem hagyja jóvá a kriptodevizán alapuló kereskedési termék (ETF) piacra kerülését. Ez sokak szerint segíthetett volna abban, hogy az elismertség felé lépést tegyen az eszköz, és a befektetők szélesebb köre kereskedjen vele, mai megtámaszthatta volna az árfolyamát.

A Bitcoin mellett a második és harmadik legnagyobb kapitalizációjú kriptoeszköz, a Ripple (XRP) és az Ethereum is 10 százalék feletti mértékben zuhant. Mint a CNBC-nek nyilatkozó szakértő, Kapron Zennon jelezte, nem sok jel utal arra, hogy a negatív trend megforduljon, a általában is elmondható, hogy ezek az eszközök piacán a medve lett az úr. Szerinte a befektetők hangulata időről-időre változik, ez pedig erős kilengéseket eredményezhet, ahogy azt most is láthatjuk.

 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.