<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
mfor.hu

Az elmúlt 24 órában újabb 10 százalékot veszített értékéből a kriptoeszköz, így vészesen közelít a 3000 dolláros szinthez.

Továbbra is komoly nyomás alatt vannak a kriptovaluták, amit igen markánsan jelez a Bitcoin szakadása. A virtuális pénz  csütörtökön délelőtt került lejtőre, majd az esés az ázsiai kereskedés alatt - számunkra az éjszakai órákban - is folytatódott.

A gyengülés hátterében több tényező is állhat a szakértők szerint, így például a tőkepiacokon tapasztalható általános borulátás a Bitcoint is lefele húzza. Emellett egyre több befektető látja mind kockázatosabbnak a kriptoeszközöket, és válik meg az ilyen kitettségétől.

A Bitcoin mélyrepülésében egyesek szerint az is közrejátszhat, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) várhatóan nem hagyja jóvá a kriptodevizán alapuló kereskedési termék (ETF) piacra kerülését. Ez sokak szerint segíthetett volna abban, hogy az elismertség felé lépést tegyen az eszköz, és a befektetők szélesebb köre kereskedjen vele, mai megtámaszthatta volna az árfolyamát.

A Bitcoin mellett a második és harmadik legnagyobb kapitalizációjú kriptoeszköz, a Ripple (XRP) és az Ethereum is 10 százalék feletti mértékben zuhant. Mint a CNBC-nek nyilatkozó szakértő, Kapron Zennon jelezte, nem sok jel utal arra, hogy a negatív trend megforduljon, a általában is elmondható, hogy ezek az eszközök piacán a medve lett az úr. Szerinte a befektetők hangulata időről-időre változik, ez pedig erős kilengéseket eredményezhet, ahogy azt most is láthatjuk.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.