2018. június 8. 11:43
mfor.hu

Részvényeket bocsájtanak ki a világ legnagyobb kriptopénzek bányászatához chipeket gyártó vállalkozása.

A Bitmain Technologies, a világ legnagyobb bitcoin bányászati cége részvénykibocsátásra készül, számolt be a Bloomberg. A vállalat tulajdonosa, a 32 éves milliárdos Jihan Wu 5 éve hozta létre a céget, és az elmúlt évek kriptoőrületének köszönhetően nagyon gyorsan hatalmasra nőtt. Tavaly a Bitmain árbevétele 2,5 milliárd dollárt tett ki.

Felmerül persze, hogy a Bitcoin lufi kipukkanása után miért érdemes a vállalat részvényeibe fektetni. Ennek kapcsán Wu azt nyilatkozta, hogy a bitcoinbányászathoz gyártott chipek mellett más termékekkel is szeretnének a közeljövőben piacra lépni. Így a terveik szerint a mesterséges intelligencia (AI) területén szeretnének chipeket fejleszteni, illetve más az alkalmazás-specifikus integrált áramkörök megalkotása is a terveik között szerepel. A cégvezető szerint az AI nagyon nagy jövő előtt áll, amiből a Bitmain is profitálhat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.