2018. július 1. 14:04
MTI

Az olajpiac stabilitásának fenntartásáról és a globális gazdaság növekedéséről folytatott telefonos megbeszélést szombaton Donald Trump amerikai elnök és Szalmán bin Abdel-Azíz szaúdi király - jelentette az SPA szaúdi hírügynökség.

A felek megvitatták "az olajtemelő országok arra irányuló törekvéseit, hogy kompenzálják az ellátásban esetleg keletkező bármilyen hiányt" - írta a szaúdi hírügynökség, további részletek ismertetése nélkül.

Az amerikai elnök ugyanakkor egy Twitter üzenetben azt írta, hogy Szalmán király beleegyezett az olajtermelés növelésébe, tekintettel a zavaros iráni és venezuelai helyzetre.

"Épp most beszéltem Szalmán szaúd-arábiai királlyal, és elmondtam neki, hogy az Iránban és Venezuelában lévő felfordulás és nehézségek miatt arra kérem, hogy Szaúd-Arábia növelje olajtermelését, esetleg 2 millió hordóval, ellensúlyozandó a különbözetet... Az árak túl magasak! Beleegyezett!" - tweetelte Trump. Trump nem részletezte, hogy milyen időkeretre vonatkozna az emelés.

A Kőolajexportáló Országok Szervezetének (OPEC) adatai szerint Szaúd-Arábia olajtermelése napi 10 millió hordó körül alakul. Egy olajipari forrás a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy a világ legnagyobb olajtermelőjének számító szaúdi királyság júliusban 11 millió hordóra tervezi növelni napi kitermelését, miután az OPEC megállapodott Oroszországgal és más olajtermelő országokkal együttes napi kitermelésük mintegy 1 millió hordós emeléséről.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.