2018. július 12. 09:21
mfor.hu

A Pfizer árat emelt, az elnök pedig ismét a Twitteren tombolt.

Július 1-től megemelte vényköteles gyógyszerei árát a Pfizer gyógyszergyártó cég. Donald Trump az USA elnöke Twitteren adott hangot felháborodásának, ugyanis szerinte a gyógyszergyártó vállalatoknak nem etikus minden ok nélkül árat emelni, ami a társadalom legszegényebb részét érinti leginkább.

Kedden megbeszélést folytatott az egészségügy miniszterrel, valamint a Pfizer vezérigazgatójával, írta reggeli hírlevelében az Equilor. A megbeszélés után a Pfizer nyilatkozatot adott ki arról, hogy vezérigazgatójuk beleegyezik abba, hogy elhalasszák a vállalat július 1-től hatályos áremelését. Ezzel kívánják segíteni Trump elnököt az egészségügyi rendszer megerősítésére irányuló tervének kidolgozásában.

A vállalathoz kapcsolódó hír az is, hogy a Pfizer gyógyszeripari óriás bejelentette, hogy 2019 január 1-től átalakítja a belső működését, és három üzleti egységet állít fel. Az első az Innovatív Gyógyszerek részlege lesz, melyek a szabadalmaztatott márkájú gyógyszereket a bioszimiláris gyógyszereket sé a kórházi gyógyszereket foglalja majd magában, a második a generikus termékeket tartalmazó Alaptermékek részleg, a harmadik pedig a Fogyasztói Egészségügyi részleg mindenféle egészséghez kapcsolódó termékkel. Ian Read a Pfizer vezérigazgatója szerint az új struktúra a vállalat termékstruktúrájának természetes változását követi, hiszen 2020 után több szabadalommal védett gyógyszerük kifut. Az új felállásban minden üzleti egység jobban lesz pozícionálva, és hatékonyabban tudja majd megfelelni a kijelölt növekedési elvárásokat.