2020. január 23. 11:54

Új városközpont jön létre Észak-Pesten, megtörtént az üzletkötés.

A Pallas Athéné Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. jelentős nyereséget realizálva részben értékesítette a Reno Udvart. A befektető a nemzetközi hátterű Chi Fu Befektetési Csoport leányvállalata - tudatta az eladó lapunkkal.

Pallas Athéné szobra Pallas Athéné szobra

A Budapest XIII. kerületében, a Váci út 160-168. szám alatt található, három telekből álló ingatlanegyüttest 2016-ban vásárolta meg az Optima Befektetési Zrt., az összesen közel 7,5 hektáros terület vételára 17,2 milliárd forint volt. Az Optima Befektetési Zrt. most 22,8 milliárd forintos értékelés mellett értékesítette részesedésének 60,4 százalékát, ezáltal eddig 3 milliárd forint nyereséget realizálva a befektetésen. Az új befektető, a Chi Fu Befektetési Csoport az Optima Befektetési Zrt. által megkezdett projektet a már korábban ismertetett ingatlanfejlesztési koncepciónak megfelelően folytatja.

Az Mfor értesülése szerint több befektető is érdeklődött a projekt iránt, hazai és külföldi egyaránt. Előbbiek esetében a nehézséget a projekt mérete okozta, ekkora invesztícióra ugyanis csak hitel felvételével tudtak volna felkészülni.

Úgy tudjuk, az új pesti városközpontban nagyjából 95 százalékban irodák lesznek majd, de terveznek lakásokat is építeni a területen.

Ami a finanszírozást illeti, a tranzakció után az alapítványi körben maradó tulajdonrészre opciós joga van a befektetőnek, elvileg 5 év alatt ennek a kiegyenlítésére is sor kerül, további hozambevételhez juttatva a eladót, egyben növelve az alapítványi vagyont, amely tavaly év végén 274,8 milliárd forint volt. Ez nő tehát a most zárult tranzakcióból befolyó összeggel.

A Magyarországon négy éve jelen lévő Chi Fu Befektetési Csoport 30 év befektetési és alapkezelői tapasztalattal rendelkezik az Egyesült Államokban, Kínában, Hongkongban és Tajvanon. A több mint 25 milliárd dollár értékű vagyont kezelő csoport számos magántőke-befektetést valósított meg a megújuló energia újrahasznosítás, az egészségügyi szolgáltatások és technológiák, a gyógyszer- és biotechnológia, valamint az élelmiszeripar területén, illetve az ingatlanpiacon.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.