2018. november 6. 08:42
mfor.hu

Sajtóértesülések szerint a vártnál gyengébb a kereslet az az iPhone XR iránt. Ez egyes vélemények szerint az 5C sorsát vetíti előre amelyet hasonló okok miatt idő előtt kivezettek.

A napokban közzétett negyedéves jelentésével egyidőben közölte az Apple, hogy a következő negyedévtől csak pénzügyi adatokat fognak nyilvánosságra hozni, iPhone-, Mac- és iPad értékesítési adatait pedig nem. A cég a döntést azzal indokolta, hogy ezek a negyedéves darabszámok félrevezetőek és nem tükrözik megfelelően a valós üzleti folyamatokat. A döntés önmagában is igen fontos, annak tükrében viszont még érdekesebb, hogy a japán Nikkei értesülése szerint a vártnál gyengébb lehet az iPhone XR iránti kereslet.

A Nikkei szerint az Apple szólt a Foxconn és a Petagron beszállítóinak, hogy vegyék vissza a gyártósorok számát, mivel a korábban várttól elmarad az érdeklődés, írta reggeli hírlevelében az Equilor.

Emellett az Apple egy kisebb gyártójánál, a Wistronnál is lefoglalt extra gyártósorokat arra az esetre, ha a vásárlók megrohamoznák a boltokat az XR készülék miatt, de az értesülések szerint idén már nem kap megrendeléseket a Wistron. Az iPhone XR az újonnan bemutatott XS és XS Max mellett az alacsonyabb ársávú modell, melynek sikeréről már most megoszlanak a vélemények.

A pesszimistább hangok szerint az XR pályafutása hasonlóan végződhet, mint az iPhone 5C-jé, melyet az Apple egy idő után kivett a kínálatból a gyenge kereslet miatt.