1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megint a 40 euró alatti szinteket közelíti a tőzsdei jegyzés.

Szerda délelőtt tovább esett az európai gázár a holland tőzsdén. A TTF gáz a legközelebbi határidőre, júniusi szállításra 41,4 eurón is járt megawattóránként, szemben az előző napi 43 euró fölötti záróárral. Ezzel már meghaladja a napi árcsökkenés mértéke a 3,5 százalékot is.

A napokban 40 euró alatti jegyzéseket is láttunk, ami 2021 óta nem látott mélypontot jelent. A kedvező időjárás, a bőséges LNG-kínálat és a gáztárolók magas töltöttségi szintje miatt a szokásosnál jóval alacsonyabb a kereslet, ez tartja ilyen alacsonyan a piaci árakat. 

Az európai tárolók töltöttsége 56 százalék körüli, jóval magasabb az ilyenkor szokásosnál - gyakorlatilag történelmi csúcsot jelent ebben az időszakban. Az EU már előkészíti a közös gázbeszerzési tendert, amivel a következő télre készülődve feltöltik majd a gáztárolókat. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!