<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Az a Gál Miklós távozik június 30-ával, aki a nemzet gázszerelőjével baráti viszonyban lévő Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója bizalmi emberének számít. Utódja az ugyancsak Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank-csoporttól érkezik, amelynek vezetője, Balog Ádám pedig az Opus igazgatóságában feljebb lép, a testület alelnöke lesz.

Gál Miklós helyett Dzsubák Attila Zsolt irányítja július elsejétől az Opus Global Nyrt-t - tájékoztatta lapunkat a tőzsdei társaság. Emellett lesz egy másik változás is: Balog Ádámot, az ugyancsak Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank elnök-vezérigazgatóát az igazgatóság az alelnökévé nevezte ki.

Mészáros Lőrinc. Fotó: MTI
Mészáros Lőrinc. Fotó: MTI

Mészáros Beatrix, az Opus Global igazgatósági elnöke a vezérigazgató-váltással kapcsolatban úgy fogalmazott: Gál Miklós sikeresen lezárta az Opus és a Konzum fúzióját (erre még tavaly júniusban került sor - a szerk.), reorganizálta és tovább dinamizálta a holdingot, amelynek eredményeit - ahogy az Opus közleménye fogalmaz - a 2020. I. negyedéves pénzügyi jelentés is visszaigazolta. A társaságnak változatlanul stratégiai célja, hogy vonzó célpontként jelenjen meg az intézményi nagybefektetők és a konzervatív politikát folytató pénzügyi alapok előtt is. Dzsubák Attila Zsolt szakmai tapasztalata garanciát jelent a befektetői fókuszú irányításra. Balog Ádám pedig igazgatósági alelnökként kiemelt szerepet vállal a jövőben a stratégiailag jelentős ügyekben – tette hozzá az igazgatóság elnöke.

A döntés Gál Miklósnak a Mészáros Csoporton belül betöltött egyéb pozícióira nincs hatással. 

A következő egy évben az Opus Global céljai között szerepel, hogy a járvány negatív gazdasági hatásai ellenére stabil növekedési pályát biztosítson a portfóliójába tartozó vállalatai számára. Emellett továbbra is kiemelt cél olyan társaságok felvásárlása és integrálása, amelyek jelentős növekedési potenciállal és eredménytermelő képességgel rendelkeznek.

Dzsubák Attila Zsolt pályáját 1998-ban a Procent Befektetési Rt-nél kezdi részvénypiaci elemzőként, 2000-től 2004-ig az MKB Értékpapír/MKB Bank elemző közgazdásza. 2004 és 2008 között az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. kereskedési igazgatója, 2008 és 2012 között az MKB Bank Zrt. Treasury kereskedés-igazgatója. 2016-tól az MKB Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési igazgatója, majd ugyanezen év végétől vezérigazgatója. 2017. decemberétől az MKB-Pannónia Alapkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese és befektetési igazgatója. Közgazdász diplomáját 2000-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Angolul és németül szakmai középfokon beszél.