<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több vidéki település mellett a fővárosban is van egy nagyobb hotelje, de egyelőre nem nyitja ki.

Nem sikerült bemenni március 3-án, csütörtökön délután a IX. kerületben, az Üllői úton lévő Millennium hotelbe, ami a HunguestHotels lánc tagja. Ez a hálózat a Mészáros Lőrinc által birtokolt OPUS Global Zrt. kezében van.

Kívülről is könnyen megállapítható, hogy a háromcsillagos szálloda üresen áll, így alkalmas lenne az egyre több, Budapestre érkező ukrajnai menekült átmeneti elszállásolására. A 116 normál szobát és további 6 nagyobb lakrészt kínáló hotelben rendelkezésre áll egy 400 négyzetméteres konferenciaterem is, ott is elhelyezhetnének több tucat menekültet. Érdekes, hogy még mindig lehet szobát foglalni egyes márciusi időpontokra a booking.com-on, de például március 5-8. között "teltházat" jelzett a foglalási oldal.

Oldalról benéztünk a hátsó udvarra is, hátha valamiféle felújítási munkáknak vagy arra való készülődésnek a nyomait találjuk, de semmi ilyet nem találtunk. Természetesen ott is csengettünk, de nem nyitottak ajtót, s a függönyök mind behúzva, még a személyzet sem mozgolódott. (Pár napja Mészáros Lőrinc közvetve azt jelezte, hogy majd akkor nyitja ki hoteljeit erre a célra, ha erre kérés érkezik.)

Később megnéztünk egy másik Üllői úti szállodát, az négy csillagos. A Verdi Grand Hotel a Klinikák metrómegállóval szemben várja a vendégeket, de a recepción nem adtak semmiféle felvilágosítást, a vezetőket "nem tudta elérni" az éppen szolgálatban lévő munkatárs. Így hiába kérdeztük, hogy a hotel szándékozik-e bármiféle segítséget nyújtani, még arra sem kaptunk választ, hogy vannak-e ukrán vagy orosz állampolgárok a vendégek között. 

Hasonló kísérletet tettünk a Deák téri ötcsillagos Ritz Carltonban, ott is szolgálatkész volt a recepciós, de "a felsővezetés egész nap meetingen van" - jött a válasz. A lobbyban azonban két középkorú szőke hölgy orosz nyelvű beszélgetésére és ideges, telefonálására lettünk figyelmesek. Odaléptünk, kiderült, hogy Ukrajnából jöttek és csak rövid ideg maradnak itt, mennek tovább Nyugat-Európába. Sajnos a kamerát látva nem akarták vállalni arcukat. Elmondták viszont, hogy rengeteg családtagot hagytak maguk mögött, akiket arról győzködtek, hogy azonnal jöjjenek utánuk. 

Az Egységben Magyaroszágért ellenzéki tömörülés képviselői pénteken délután - két órával a fenti videónk megjelenése után - sajtótájékoztatót tartottak a Millennium hotel előtt. Ezen felszólították Mészáros Lőrincet, hogy a tulajdonában lévő szállodákat, köztük ezt a budapestit és a magyar-ukrán határhoz közeli nyíregyházit nyissa meg a menekültek előtt, Orbán Viktort pedig arra, hogy a "saját zsebéből" adakozzon a menekültek javára.  

Cikkünk megjelenése után a HunguestHotels az alábbi közleményt küldte lapunknak:

„A Millennium Hotel Budapest nem Mészáros Lőrinc tulajdona. A Hunguest Hotels szállodalánc tagjaként az OPUS GLOBAL Nyrt. a tulajdonos, amelynek Mészáros Lőrinc Úr az egyik – de nem az egyetlen – részvényese. Mindazonáltal a szállodalánc természetesen kész haladéktalanul segíteni az ukrajnai háborús helyzettel összefüggésben, és folyamatosan kapcsolatban áll az illetékes kormányzati szervekkel, valamint két nagy humanitárius szervezettel, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel és a Magyar Vöröskereszttel. Közvetlenül az ukrajnai háború kitörése után biztosítottuk őket arról, hogy felkészítettük a menekültek előtti megnyitásra a 250 fő befogadására alkalmas Hotel Millennium Budapest szállodánkat. Amint a segélyszervezetek szálláshelykapacitása megtelik, stratégiai partnerként a Hunguest Hotels természetesen kész azonnal ideiglenes szálláshelyet biztosítani a háború elől menekülőknek.”

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.