TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Zsiday Viktor meglehetősen sarkos véleményt fogalmazott meg. Szerinte a politikai vezetés látszólagos tétova viselkedése egy tudatos terv eredménye.

Tudjuk azt is, hogy tavasszal durván 1 százalék volt a fejlett világban a vírus valós mortalitása, de mivel mostanra a legveszélyeztetettebb öregek elbarikádozták magukat, és felgyülemlett némi orvosi tapasztalat is, ezért jogosan feltételezzük, hogy a valós halálozás ebben a hullámban 0,5 százalék, vagy az alatt lehet.  Ha a lakosság 30 százaléka kapja el a vírust, és a megbetegedettek kevesebb, mint 0,5 százaléka hal meg, akkor a teljes lakosság 0,1-0,15 százaléka, azaz kb. 10-15000 hunyhat el. A jelenlegi fertőzési ütemet nézve ez januárra bekövetkezik. Ez az ára a vírussal szembeni részleges nyájimmunitásnak a fent leírt részleges korlátozások mellett. Természetesen lett volna másik út, ahogy azt Kína, Korea vagy Tajvan megmutatta, de ez a nyugati világban nem jött össze.

Orbán Viktor maszkban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala) Orbán Viktor maszkban (Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

A jelen helyzetben tehát azt valószínűsíthetjük, hogy nem tévedés, hanem a terv része az, hogy nincs valódi szigorítás (persze ha nagy pánik lesz, akkor kikényszerítheti a lakosság akár 1-2 nap alatt is), a cél ugyanis az, hogy (elsősorban a fiatalabbak) jelentősebb része kapja el gyorsan a betegséget, és alakítsuk ki a részleges nyájimmunitást (sajnos már nyáron is gyanús volt, hogy erre megyünk).

A jelenlegi folyamatok mellett Magyarországon a vírus november-decemberben tetőzik, és január végére lecsengőbe kerülhet, ezután pedig elkezdődhet a gazdaság visszapattanás. Utána a tavasz és az oltás megoldja a többit, és tavasszal folyamatos lazítások lesznek, nyár elejére pedig már majdnem teljesen visszaállhat minden a régi kerékvágásba, ami lehetővé teszi, hogy jó esetben újabb gazdasági fellendülés alakuljon ki 2022 elejére, pont a választásokra (ehhez persze jó lenne az EU-s NextGen pénzeső behúzása, és az európai költségvetési költekezés Magyarországra való kiterjedése is, az előbbivel kapcsolatban sok vita van, az utóbbi valószínűleg bekövetkezik).

Ha tehát a választásra optimalizálunk, akkor a gazdaság gyors talpraállására kell lőni, ehhez pedig az kell, hogy 3 millió magyar gyorsan átessen a betegségen. Ez a terv, és valószínűleg működni is fog, mivel a halálozásokból, és terjedési ütemből visszaszámolva 1 millió valós fertőzött már most is megvan idehaza, november végére pedig 2 millió felett lehetünk.

A legvalószínűbb forgatókönyv tehát a vírus végigsöprése és tetőzése november-decemberben, majd lecsengése januártól, és a gazdaság visszarendeződése ezután. Az ára 10000 magyar.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.