1p

7-800 ezer adag vakcinát vásárolt a kormány.

A Népszava kérdésére elárulta Takács Péter egészségügyi államtitkár, hogy a kormány mintegy 7-800 ezer adag, az új omikron-variánsok ellen hatékony Moderna oltóanyagot vásárolt. Az oltások a közbeszerzési eljárás befejeződése után válnak majd elérhetőek a lakosság számára, és elsősorban azoknak ajánlják beadatásukat, akik térítésmentes influenzaoltásokra is jogosultak.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy azért a Modernára esett a választás, mert

"annak az ár-érték aránya tűnik a legjobbnak, és a hatásossága is kiemelkedő",

a Pfizer pedig nem is adott ajánlatot.

Korábban kiderült, hogy a Pfizer és a BioNTech pert indított a magyar állam ellen, mivel Magyarország 2022 novemberében az ukrajnai konfliktusra hivatkozva visszautasította a 2021-ben uniós keretszerződésben megrendelt hárommillió COVID-19 vakcina átvételét és kifizetését. A vitás ügyben érintett oltóanyagok összértéke 60 millió euró volt, a magyar kormány szerint "az Európai Bizottság feleslegesen nagy mennyiségben rendelte meg és kényszerítette a tagállamokra a vakcinákat".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!